Magyar Kupa: Hahn János munkájának jutalma – gólpassz, gól, döntő

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2024.04.25. 10:43
Hahn János a pályafutása során először léphet pályára MK-döntőben (Fotó: Török Attila)
Két év után ismét Magyar Kupa-döntőt játszhat a Paks, a Kisvárda elleni elődöntőben betaláló Papp Kristóf és Hahn János egyaránt először játszhat az aranyért.


KÉT ÉVVEL ÉS NÉGY NAPPAL azután, hogy 2022. április 19-én a Paks 3–0-ra legyőzte az Újpestet a Magyar Kupa elődöntőjében, Bognár György vezetőedző együttese 2–1-re megverte a Kisvárda Master Goodot, így május 15-én döntőt játszhat a Puskás Arénában. Korántsem egyértelmű, melyik csapat volt a keddi találkozó esélyese, hiszen a Paks harmadik a bajnokságban, ám az utóbbi öt bajnokiját elveszítette, a Kisvárda pedig csak 11., viszont az előző három meccsén pontot szerzett Diósgyőrben (1–1) és a Ferencváros (0–0) vendégeként, közben pedig 4–1-re kiütötte az Újpestet. A szakadó esőben kezdődő mérkőzésen a Paks rajtolt jobban, Bernardo Matic fejesével mégis a várdaiak szereztek vezetést, a fordításhoz alighanem elengedhetetlenül szükség volt arra, hogy Papp Kristóf alig hat perccel később kiegyenlítsen.

„A mérkőzés előtt bennünk volt a hétvégi bajnoki kudarc, mindenképpen ki akartunk jönni a rossz sorozatból – mondta el lapunknak Papp Kristóf. – Sejtettük, ebben a helyzetben nem lesz sziporkázás, és bár hátrányba kerültünk, nem estünk szét, mint az elmúlt hetekben többször is. Szerencsére hamar válaszoltunk a kapott gólra, sokat tettünk a továbbjutásért, megérdemelten vagyunk a döntőben. A gólom? Tóth Barna nagyot küzdött, a labda kis szerencsével eljutott Hahn Jánoshoz, ő pedig szépen lekészítette nekem lövésre. Egy pillanatra bevillant, egyből lőni kellene, aztán mégis az átvétel mellett döntöttem, megcéloztam a hosszú sarkot, éreztem, hogy gól lesz belőle. Talán mondanom sem kell, nagy öröm ez a győzelem, már a meccs előtt is ott volt a fejemben, hogy de jó lenne eljutni a Puskás Arénába. Két évvel ezelőtt sérülés miatt nem léphettem pályára a Ferencváros elleni döntőben, nem játszottam még ilyen rangos mérkőzésen, szóval, várom május tizenötödikét, ugyanakkor jól tudom, most még csak a Mezőkövesd elleni szombati bajnokira szabad figyelni.”

 

Noha a Paks keddi győzelme egyértelműen csapatmunka eredménye volt, a sikerben főszerepet játszott Hahn János, aki előbb gólpasszt adott Papp Kristófnak, majd a második játékrész elején győztes gólt szerzett. A hétszeres válogatott támadó a 2020–2021-es idényben 22 találattal gólkirály lett az NB I-ben, aztán Dunaszerdahelyre szerződött, így lemaradt a paksiak kupadöntőjéről.

Kétezerhuszonkettő szeptemberében visszatért, és bár a gólok azóta nem úgy jönnek, mint korábban, a munkamorálját sohasem érhette kritika, és az erőfeszítésének meglett a jutalma.

„Az elmúlt időszakban nem voltunk sikeresek, elveszett a győzelem érzése, éppen ezért a Kisvárda elleni siker még édesebb – mondta Hahn János. – Ha megnézzük az elveszített öt bajnokinkat, az első húsz percben általában nem volt gond a játékunkkal, aztán a kapott gól után szétestünk. Kedden hátrányban is buzdítottuk egymást, hamar egyenlítettünk, ez átlendített bennünket a nehézségeken, és ha nem is szép futballal, de nyertünk. Ami a két gólunkat illeti, az első előtt vártam Tóth Barnától a labdát, próbáltam pozíciót fogni, láttam Papp Kristófot, ő pedig extra megoldást választott. A másodiknál Barna lefedezte a labdát, nagyon jó átadást kaptam tőle, egyedül húzhattam kapura. A tizenhatos előtt egy kicsit hátranéztem, mennyire van közel hozzám a védő, aztán már csak az egyik sarkot kellett eltalálnom. Két évvel ezelőtt a televízióban láttam a srácok döntőjét a Fradi ellen, nagy élmény lehetett nekik. Játszottam már a Puskás Arénában, a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság meccseire nem találom a szavakat, még ha pályára nem is léptem − várom, nagyon várom a májusi döntőt.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik