Újpest: magyar válogatott támadó érkezett – hivatalos

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.06.28. 14:58
null
Az Újpest FC bejelentette a honlapján Kiss Tamás szerződtetését (Fotó: ujpestfc.hu)
Múlt héten a Nemzeti Sport Online-on adtuk hírül, hogy értesüléseink szerint az Újpestben folytathatja pályafutását a Puskás Akadémiától távozó, kétszeres magyar válogatott Kiss Tamás, akinek a szerződtetését szerdán jelentette be a fővárosi klub.

 


Múlt héten arról számoltunk be,
hogy az Újpest FC előrehaladott tárgyalásokat folytat a Puskás Akadémia lejáró szerződésű, kétszeres válogatott támadója, Kiss Tamás szerződtetéséről, és a 22 éves játékos ezen a héten, a kötelező orvosi vizsgálatok után alá is írhat a lilákhoz. Az Újpest FC szerdán jelentette be Kiss szerződtetését.

„Kiss Tamás a következő nyári szerzeményünk. Kiss Tamás a Gyirmót és a Haladás utánpótlásában nevelkedett, utóbbiból került a Puskás Akadémiához 2018-ban. Az elmúlt öt évben szerepelt kölcsönben a Diósgyőrnél és a Cambuur együttesénél is, a holland csapatnál 11-szer lépett pályára az első osztályban. A 22 éves támadó végigjárta az utánpótlás-válogatottakat, majd 2021-ben, Marco Rossi keze alatt a felnőtt válogatottban is lehetőséget kapott a San Marino és a Lengyelország elleni világbajnoki selejtezőkön. A lengyelek ellen csereként beállva gólpasszt is adott. Kiss a Puskás Akadémiától érkezett hozzánk, és szerdán, a kötelező papírmunkák után már a csapattal edzett. Új szerzeményünk a 11-es mezszámot választotta” – írja az ujpestfc.hu. Arról nem számolt be a klub, hogy Kiss mennyi időre kötelezte el magát.

„Tetszik az irány, amerre az Újpest elindult, ráadásul Magyarország egyik legnagyobb klubjáról beszélünk, ahol az elmúlt években többen is újjászülettek, és válogatott szintig építették fel újra magukat. Nekem is ez az egyik célom, hiszek magamban, és abban, hogy sokkal többre vagyok képes. Mindezek mellett azt is alig várom, hogy a legendás újpesti szurkolók előtt futhassak ki a Szusza Ferenc Stadion gyepére!” – nyilatkozta Kiss Tamás az aláírását követően.

Kiss a második szerzeménye és egyben a második magyar szerzeménye az Újpestnek ezen a nyáron Tamás Krisztián után. Ugyanakkor szurkolói forrásokban megjelentek a napokban olyan pletykák is, melyek szerint a pozsonyi Slovantól távozó Holman Dávid és a fehérvári Hangya Szilveszter is Újpesten köthet ki, ám értesüléseink szerint egyik labdarúgó sem lesz a lilák játékosa.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Tamás Krisztián (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Kiss Tamás (Puskás Akadémia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek: Dzenan Burekovic (bosnyák, Szpartak Szubotica – Szerbia), Märten Kuusk (észt, Flora Tallinn – Észtország), Matija Ljujics (szerb, Sabail – Azerbajdzsán), Máté Zsolt (Tiszakécskei FC), Ognjen Radosevics (szerb, Szentlőrinc)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Geiger Bálint, Tamási Domonkos
Kiszemeltek:

Távozók: Nemanja Antonov (szerb, MTK Budapest, szabadon igazolhatóként), Petrus Boumal Mayega (kameruni, szabadon igazolható), Abdoulaye Diaby (mali, FC St. Gallen 1879 – Svájc), Filip Pajovics (szerb, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Fernand Gouré (elefántcsontparti, Westerlo – Belgium)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Giuseppe Borello (olasz, kikerült az első csapat keretéből), Yohan Croizet (francia, kikerült az első csapat keretéből), Luis Jakobi (német, kikerült az első csapat keretéből), Ognjen Mudrinszki (szerb, kikerült az első csapat keretéből)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik