FTC: újabb játékos szerződhet topligás csapatba – sajtóhír

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.13. 09:59
null
Miha Blazic öt év után távozhat a Ferencvárostól (Fotó: Szabó Miklós)
A tekintélyes L'Équipe szerint a Ferencváros lejáró szerződésű védője, Miha Blazic a következő idénytől szinte biztosan a francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 14. helyén álló Angers-ban fog szerepelni.

 

Korábban már jeleztük, hogy Miha Blazicnak a nyáron lejár a szerződése, és jó eséllyel öt év után távozni fog a Ferencvárostól. Csütörtökön a L'Équipe írt arról, hogy a szlovén védő a kontraktusa lejártával az Angers-hoz szegődik.

A 17-szeres szlovén válogatott játékos a Domzale-t – amellyel Szlovén Kupát nyert – elhagyva csatlakozott a zöld-fehérekhez 2017 augusztusában, s azóta négy bajnoki címet, szerdán pedig a Magyar Kupát is megnyerte velük. Mindemellett az Európa-liga, és a Bajnokok Ligája csoportkörében is szerepelt az FTC-vel, amelynek színeiben összesen 187-szer lépett pályára, ezeken 13 gólt és 3 gólpasszt szerzett.

Nem a 29 éves Blazic az első, aki ferencvárosi tapasztalatokkal felvértezve kerülhet a Loire-menti város csapatába: a Fradit egy évig (2014–2015) szolgáló, a francia másodosztályú Amiens jelenlegi csapatkapitánya, Mateo Pavlovic 2016 és 2021 között 109 fellépést hozott össze a fekete-fehér klub mezében.

PIACI HELYZETKÉP A FERENCVÁROSNÁL

Kiszemeltek (sajtóhírek alapján): Andrian Kraev (bolgár, Levszki Szófia – Bulgária), Derek Cornelius (kanadai, Vancouver Whitecaps – Kanada, jelenleg Panetolikosz – Görögország), Adama Traoré (mali, Sheriff Tiraspol – Moldova – NS-info), Saliou Guindo (KF Laci – Albánia)

Nyáron lejár a szerződésük: Miha Blazic (szlovén), Lasa Dvali (grúz), Róbert Mak (szlovák), Marko Marin (német, visszavonul), Tokmac Nguen (szomáliai-norvég), Sigér Dávid

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik