Simon: Egy ilyen lehetőséget nem szabad kihagyni

Vágólapra másolva!
2010.12.28. 10:09
null
Simon Krisztián (jobbra) a Ferencváros elleni mérkőzésen jó benyomást tett a hollandokra (Fotó: Németh Ferenc)
Szerződést még nem írt alá, de amint arról a Nemzeti Sport Online elsőként beszámolt, szinte már a holland Feyenoord labdarúgójának tekintheti magát Simon Krisztián, az Újpest 19 éves szélsője. A futballista a közelmúltban Rotterdamban járt, és mindössze két nap alatt meggyőzte a klub vezetőit, hogy érdemes őt szerződtetni.

 

– Most az Újpest vagy a Feyenoord labdarúgója?
– Természetesen még az Újpest játékosa vagyok – mondta Simon Krisztián. – Szerződésem van a klubbal, és egyelőre senki sem üzent Hollandiából, hogy bármit is alá kell írnom. A csapat január hetedikén utazik Ománba, és utána szignálhatjuk az iratokat, ha az Újpest és a Feyenoord is megegyezik egymással.

– Hol tart az ügye?
– Zajlanak a tárgyalások, és – ahogy az előbb mondtam – hivatalosan a két klub sem egyezett meg.

– Korábban játszott már az angol Wolverhampton akadémiai együttesében, úgyhogy volt már légiós, a mostani azonban az első csapathoz szóló invitálás. Nem korai ez?
– De, az. Viszont úgy érzem, hogy valóban kellek a Feyenoordnak, s a klubnál úgy ítélik meg, érett vagyok már a légióskodásra. A hollandok véleménye pedig fontos a számomra. Valamikor el kell kezdeni ezt az életet is, megpróbálok bizonyítani.

– Akkor miért érzi korainak a lehetőséget?
– Csak most kerültem be a hazai élvonalba, tizenöt meccsem van. A nyáron léptem egyet, most pedig újabbat léphetnék – de ez talán egyszerre több lépcsőfok. Ráadásul több, külföldre szerződött fiatal is kudarcélményekkel tért haza, s ez megtörte pályafutását.

– Tehát eszébe jut, hogy Ön is így járhat?
– Ha a nyáron esetleg vissza kell jönnöm, akkor is úgy szeretnék hazaérkezni, hogy fejlődtem. Ezt pedig itthon is tudom kamatoztatni, tehát csak előreviheti pályafutásomat ez a fél év.  

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATJA.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik