Meglepően sima volt: kétgólos siófoki siker az indiszponált Loki ellen

Vágólapra másolva!
2009.03.10. 17:59
Meglepően sima, 2–0-s győzelmet aratott a BFC Siófok hazai pályán a címvédő DVSC-TEVA ellen a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A Balaton-partiak teljesen megérdemelten győztek Magasföldi és Ivancsics találatával.
A sárga mezes siófokiak teljesen megérdemelt győzelmet arattak a Loki felett
Fotó: Németh Ferenc (archív)
A sárga mezes siófokiak teljesen megérdemelt győzelmet arattak a Loki felett
A sárga mezes siófokiak teljesen megérdemelt győzelmet arattak a Loki felett
Fotó: Németh Ferenc (archív)
A sárga mezes siófokiak teljesen megérdemelt győzelmet arattak a Loki felett

MESTERMÉRLEG

Aczél Zoltán: – Gratulálok a csapatomnak, már az Újpest ellen is megmutattuk, hogy van tartásunk, és most egy másik bajnokesélyes ellen is bizonyítottunk. Tudom, hogy kevés néző volt, de aki eljött, megtapsolta a csapatot, és ez régen fordult elő itt. Bevallom, jó érzés volt hallgatni.


Herczeg András: – Gratulálok a Siófoknak, energikusan, agresszíven, motiváltan játszott, így megérdemelten nyert a kényelmesen futballozó csapatunk ellen.
Nem mondhatni, hogy a 16 órai kezdés sok szurkolót csábított volna ki Siófokra, a házigazdák DVSC-TEVA elleni labdarúgó Magyar Kupa-negyeddöntőjére: a stadionban csak lézengtek a nézők, jött viszont a fél országon keresztülutazva egy debreceni kontingens.

Az így némileg edzőmérkőzésre emlékeztető negyeddöntőn aztán az első 15 percben a pályán mutatott játék is nézőriasztó volt – a kapuk még véletlenül sem forogtak veszélyben. Az első igazi helyzetből aztán a Siófok bevette Vukasin Polekszics hálóját: Magasföldi József kapott kitűnő indítást, belépett a tizenhatoson belülre, majd 12 méterről higgadtan a jobb alsóba küldte a labdát (1–0).

A felforgatott összeállításban pályára lépő Lokinak csaknem fél óra kellett, hogy helyzetet dolgozzon ki: ekkor Kerekes Zsombor éles, erős lövését védte Szalma Pál. A Siófok kézben tartotta a mérkőzést, és elsősorban Ivancsics Gellért szabadrúgásaival teremtett veszélyt, de a szünetig nem tudta növelni előnyét.

Fordulás után aztán kis híján rögtön sikerült az előny megduplázása: ismét Magasföldit szöktették a siófokiak, de a támadó elől kifutva mentett Polekszics. A Debrecen Huszák kevéssel elszálló szabadrúgásával jutott közel az egyenlítéshez, majd az 57. percben bánta, hogy nem használta ki a lehetőséget – Ivancsics ugyanis közelről a hálóba bólintott egy Kanta-szabadrúgás után.

Tíz perccel később a rendkívül veszélyes Magasföldi maradt le nagyon kevéssel egy indításról, a hazaiak pedig továbbra is támadásban maradtak a nagyon indiszponáltan játszó címvédő ellen. A csereként beálló Georges Ekounda lövését üggyel-bajjal mentette csak Polekszics, majd Magasföldi közvetlen közelről hibázott óriási ziccerben.

A hajrában aztán még Tusori keseríthette volna tovább a vendégeket, de a kapu torkából melléfejelt. A Siófok játékosai tulajdonképpen még bánkódhatnak is – erre alighanem a hazai szurkolók sem számítottak – amiatt, hogy nem ütötték ki a Lokit, főleg, hogy a lefújás előtt Magasföldi gólját is érvénytelenítette Németh játékvezető. Persze a 2–0 így is igen jó eredmény a visszavágóra…

MAGYAR KUPA

NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
BFC SIÓFOK–DVSC-TEVA 2–0 (1–0)
Siófok, 200 néző, V.: Németh Á. (Kovács Z., Kepe)
Siófok: Szalma – Hegedűs, Sütő, Köntös (Bojtor, 84.), Andruskó – Kogler (Ekounda, 74.), Ivancsics, Tusori, Kanta Sz. – Magasföldi, Roni (Koós, 55.). Vezetőedző: Aczél Zoltán
DVSC-TEVA: Polekszics – Nagy Z., Csoszics, Mészáros, Hugo – Dombi (Czvitkovics, 58.), Demjén, Huszák, Szakály P. (Nagy D., 83.) – Bogdanovics (Oláh, 58.), Kerekes. Klubmenedzser: Herczeg András
Gólszerző: Magasföldi (20.), Ivancsics (57.)
Sárga lap: Kanta Sz. (20.), Magasföldi (80.), ill. Hugo (31.), Huszák (43.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik