Hét meccs óta veretlen az ETO, öt győzelem után buktak Vlak fiai

Vágólapra másolva!
2007.09.22. 17:56
Két vereséggel kezdte a szezont, de most már sorozatban a hetedik bajnoki mérkőzésén maradt veretlen a Győri ETO FC együttese a labdarúgó NB I-ben. A 9. fordulóban Egervári Sándor vezetőedző csapata 1-0-s hátrányból fordítva 4-1-re legyőzte a vendég Fehérvárt, így három egymás utáni döntetlen után ismét a három ponttnak örülhetett a nyugat-magyarországi gárda. A Fehérvárnak szép sorozata szakadt meg: Marijan Vlak játékosai öt, sorozatban megnyert meccs után könyvelhettek el vereséget.
Bojan Bronovics a Győr egyenlítő gólját ünnepli Józsi György díszkíséretében
Németh Ferenc
Bojan Bronovics a Győr egyenlítő gólját ünnepli Józsi György díszkíséretében
Bojan Bronovics a Győr egyenlítő gólját ünnepli Józsi György díszkíséretében
Németh Ferenc
Bojan Bronovics a Győr egyenlítő gólját ünnepli Józsi György díszkíséretében

LABDARÚGÓ SOPRONI LIGA (NB I)


A KEZDŐCSAPATOK:
GYŐRI ETO FC FEHÉRVÁR
1 Sztevanovics 12 Sebők Zs.
25 Nikolov 13 Kocsis G.
32 Stark 17 Koller
26 Supics 19 Baranyai
14 Völgyi 29 Mohl
23 Tokody 7 Simek
5 Bank 20 Bozsics
9 Müller 14 Farkas B.
8 Józsi 22 Nagy D.
10 Bogdanovics 9 Sitku
11 Brnovics 21 Dajic
Vezetőedző: Vezetőedző:
Egervári Sándor Marijan Vlak

Gólszerző: Brnovics (30.), Bajzát (58.), Bogdanovics (74.), Bank (88.), ill. Sitku (23., 11-es)
Csere: Tokody helyett Bajzát (szünetben), Józsi helyett Varga R. (67.), Brnovics helyett Jäkl (76.), ill. Kocsis helyett Vadász (32.), Simek helyett Dvéri (63.)
Sárga lap: Völgyi (22.), Nikolov (53.), ill. Kocsis (18.), Sitku (59.)
Kiállítás: Koller (89.)

Egy középcsapat látott vendégül egy remek formában lévő, bajnoki címre hajtó együttest. A találkozót a kilátogató 6000 néző legnagyobb örömére azonban a győriek kezdték lelkesebben. Tokody és Nikolov többször megkeverte a vendégek védelmét, de Sebők kapus a helyén volt. A kezdeti lendülete a hazaiaknak azonban alábbhagyott és ez megbosszulta magát.

A 23. percben Mohl ívelt a tizenhatoson belülre, ahol Dajiccsal szemben szabálytalankodott Völgyi. A győri védő sárga lapot a Fehérvár büntetőt kapott Sulyok játékvezetőtől. Az ítéletvégrehajtó Sitku Illés volt, aki laposan a bal sarokba lőtt. (0-1)

Hét perccel később a vendégek előzékenyen visszaadták a győriek szívességét. Nikolov ívelt Tokodyhoz, aki cselezni próbált, de elvesztette a labdát, amely Farkas Balázshoz került, ő azonban 4 méterre a kaputól eladta a játékszert és a jó helyen álló Brnovics betalált. (1-1)

A félidő egy nagy Nikolov-helyzettel zárult, ám a győri játékos ziccerben hibázott.

A második játékrészben a győriek ismét lendületesen kezdtek. A csereként beállt Bajzát sokat tett hozzá a támadójátékhoz.

A támadó az 58. percben jól érkezett Nikolov beadására és közelről a kapu bal oldalába pörgetett. (2-1)

A 74. percben Bogdanovics növelte az előnyt. Bajzát egy az egyben törhetett Sebők kapujára, de önzetlenül tálalt Bogdanovics elé, aki nem hibázott. (3-1)

A hajrában végképp eldőlt a meccs. A 88. percben Bajzát újabb gólpasszt jegyzett. A cserecsatár Bankhoz passzolt, aki 16 méterről kilőtte a kapu jobb oldalát. (4-1)

A vendégek védője nem bírta elviselni a kudarcot és reklamálás miatt pár perccel korábban mehetett zuhanyozni. A Győr sikerével megelőzte a ZTE-t, míg a Fehérvár nem tudta lefaragni hátrányát a Honvéddal szemben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik