Megegyezett Udvarácz Milánnal az FTC, de a veszély nem múlt el

Vágólapra másolva!
2007.03.07. 16:21
Újabb viharfelhő vonult el a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető zrt. – s így az NB II-es listavezető együttes – fölül, a társaság ugyanis megegyezésre jutott Udvarácz Milánnal, a zöld-fehérek korábbi kapusával, aki szerződésszegés miatt jelentette fel korábban a Fradit.
Udvarácz Milán ?jelentős megértést és rugalmasságot tanúsított?
Szabó Miklós ? archív
Udvarácz Milán ?jelentős megértést és rugalmasságot tanúsított?
Udvarácz Milán ?jelentős megértést és rugalmasságot tanúsított?
Szabó Miklós ? archív
Udvarácz Milán ?jelentős megértést és rugalmasságot tanúsított?

A Ferencváros hivatalos internetes oldala szűkszavűen az alábiakat közölte ma:

„Az FTC zRt. igazgatósága tájékoztatja szurkolóit, hogy a szerdai napon megállapodás született az FTC zRt. és Udvarácz Milán között.”

„A felek között korrekt megállapodás jött létre, melynek keretében volt labdarúgónk jelentős megértést és rugalmasságot tanúsított annak érdekében, hogy csapatunkat ne sújtsa a bajnoki fordulók során szankció.”

Ismeretes és többször megírtuk, hogy Keller József és Udvarácz Milán a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) illetékes bizottságától kért és kapott segítséget, s bár a két játékos a pénzéhez nem jutott hozzá, az MLSZ pontlevonással – fordulónként hattal – büntette a Fradit.

Ugyanakkor ez a határozat csak a bajnokság folytatásakor, azaz március 10-én lépett volna hatályba, mivel azonban előbb Kellerrel, ma pedig Udvaráczcal is kiegyezett a Fradi, két veszélyforrással már nem kell számolnia.

A harmadik, pontlevonással fenyegető ügy Gera Zoltáné. Arról van szó, hogy a játékos 2004-es eladásából származó bevétel után az FTC-nek 16 millió forintot kell átutalni az MLSZ utánpótlás-támogatási alapjába, ez azonban még nem történt meg.

Egy őszi határozat alapján, ha ez a 16 millió forintot nem fizeti ki a Fradi a bajnoki rajtig, minden fordulóban három pontot vonnak le az együttestől, így biztosan nem nyerné meg a bajnoki címet az NB II Keleti csoportjában.

Ami a Könyves Kálmán körút 32.–Gyáli út 10. alatti 6 plusz 2 hektáros sporttelep – ezen található az Üllői úti stadion és több edzőpálya – eladását illeti, az ingatlan 25-ös sorszám alatt szerepel a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) weboldalán, 2007. évi tervezett értékesítések címszó alatt letölthető Excel-táblázatban.

A 800 millió adóssággal küzdő FTC Zrt. és az összesen kétmilliárdos tartozást felhalmozó klub számára ennek a területnek az eladásából származó bevétel jelenti az utolsó mentőöveet az életben maradáshoz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik