Fehérvári gólzápor a hajrában

HAVASRÉTI BÉLA, PIETSCH TIBORHAVASRÉTI BÉLA, PIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2003.03.08. 22:48
Címkék
Tévedni (szak)emberi dolog, tudja ezt Bicskei Bertalan is. Na, nem arról van szó, hogy rossz taktikát dolgozott ki a tréner, hanem arról, hogy a Székesfehérvárról érkezett autóbuszról leszállva a házigazdák számára fenntartott öltöző felé vette az irányt.
"Hiába, a másfél évet, amit Győrben töltöttem, nem feledem” – mesélte az ősszel még Kínában dolgozó, a télen a Videotonhoz szerződött szakvezető. Bicskei amúgy ügyesen kivágta magát. A hazai öltözőajtót támasztó kollégájának, Csertői Aurélnak mindössze annyit mondott: "Szervusz, csak azért jöttem, hogy köszöntselek…”
Egyébként a látszat ezúttal is csalt, hiszen a piros-kékek vezetőedzője még a kezdés előtt elismerte, hogy van benne feszültség. Annak ellenére is, hogy elmondása szerint a január 6-i "munkafelvétel” óta előrelépett csapata. "Persze még van hová fejlődni, de az eltelt időszakra illik a biztató jelző” – fűzte hozzá Bicskei, hozzátéve, hogy a győzelemnél szebb bemutatkozást el sem tudna képzelni.
Az ETO szakmai igazgatója, Varga Zoltán hasonlóképpen vélekedett, azaz közölte, hogy kizárólag abban az esetben lenne elégedett, ha a lefújás pillanatában három pontot könyvelhetne el a zöld-fehér alakulat. Mivel a szakmai igazgatóval korábban nem éppen felhőtlen viszonyt ápoló ETO-drukkerek egy rossz szóval sem illették a kispadon helyet foglaló Varga Zoltánt, békében elkezdődhetett a meccs. Fájdalom, hogy ez a fajta nyugalom a teljes első félidőre jellemző volt. Izgalmat csak két-két Korsós-, illetve Terjék-helyzet jelentett. Így némi színt csupán a stílszerűen piros-kék szerelésben futballozó Vasas Zoltán sárga lapja hozott a játékba…
Azért próbáltunk pozitívumokat is találni: a látogatók kétségkívül tervszerűbben, taktikusabban tették a dolgukat (nem lett volna érdemtelen, ha vezetéshez jutnak); a rendőrök megakadályozták a lelátói balhét; no és olyan szépen sütött a Nap, hogy egyesek még a kabátjukat is levetették…
Egy-egy csere mindkét oldalon, mai slágerek és egy sorsolás – ez a szünet krónikája. Az meg az 55. percé, hogy az eredményjelző tábla addig munka nélküli kezelőjének váratlanul dolga akadt: a félidőben remek érzékkel pályára küldött Róth Ferenc nevét pötyöghette be a gépbe. A Videotont előnyhöz juttató találat után rákapcsolt a Győr (speciel nem kellett hozzá sok, hogy felülmúlja addigi produkcióját…), a házigazdák nyilván rájöttek, hogy lövés nélkül nem lesz gól, gól
Mestermérleg

Varga Zoltán a Gyôri ETO szakmai igazgatója:

Meglepett csapatom gyenge teljesítménye, ami elôtt szinte értetlenül állok. Felkészülésünk alapján nem erre számítottam. Indiszponáltan, nagyon rosszul játszottunk, és ennek ez lett az eredménye.

Bicskei Bertalan a Videoton vezetôedzôje:
Nem titkolom, hogy tartottunk a mérkôzéstôl. A pályán aztán minden másképp alakult, csapatom higgadtabban, türelmesebben játszott, sokkal több helyzetet dolgozott ki, ezért azt mondhatom, hogy ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk.
nélkül pedig nem lesz pont. Mindjárt kialakítottak két helyzetet, Végh Zoltán kapuját azonban képtelenek voltak bevenni. Ahhoz képest, hogy Varga Zoltán a meccs előtt azt találta mondani, a terveknek megfelelően sikerült felkészülniük, egészen katasztrofális teljesítménnyel rukkolt elő az ETO (mert azt gyanítjuk, nem ez szerepelt a tervekben…).
Több se kellett a mindvégig derekasan küzdő székesfehérváriaknak, kihasználva ellenfelük gyengeségét, a végére megalázóvá tették a különbséget. Hogy a Videoton ennyire jó, vagy a Győr ennyire halvány, az az előttünk álló hetekben, hónapokban kiderül. Egy biztos, az összecsapás elején tapasztalt békének nyoma sem volt a lefújást követően: a vendégek szidalmazásával felhagyó győri B-közép tagjai a hazai kispad mögé felsorakozva Varga Zoltánhoz intéztek e helyütt idézhetetlen szavakat…

Percről percre
6. perc: Ügyesen megkomponált győri támadás során Peric jobbról, az alapvonal közeléből ívelt kapu elé, de az érkező ETO-játékosok elől Viloticsnak sikerült az alapvonalon túlra vágnia a labdát.
18. perc: Szemre is tetszetős támadást vezettek a vendégegyüttes évekig az ETO-ban is szerepelt labdarúgói. Vasas a bal oldalon tört előre, aztán az alapvonal közeléből pontosan adta a középen őrizetlenül tartózkodó Korsós fejére a labdát, aki 12 méterről fejelt kapura, és a labda a dermedten álló Sebők mellett a kapulécet súrolva hagyta el a játékteret.
23. perc: Újabb izgalmas helyzet adódott a hazaiak kapuja előtt. Ezúttal Dvéri ívelt Sebők kapujának előterébe, a labda megperdült a menteni akaró Böjte lábán, Korsós egy gondolattal
Fény és árnyék

A meccslátogatottság növelése érdekében a Gyôri ETO FC vezetése úgy döntött, hogy a tavaszi rajt során két mérkôzésre (Videoton, ZTE) szóló kedvezményes belépôjegyeket bocsát ki. Ezenkívül minden bérlettulajdonos egy magával hozott szurkolót ingyen vihetett be a stadionba. Valamennyi jegytulajdonos ajándéktárgy-sorsoláson vett részt, a fôdíj egy hét végi üdülés volt Szentendrén, a Provincia Szállóban. Lehet, hogy ez a kezdeményezés, de az is lehet, hogy a futballéhség is hozzájárult ahhoz, hogy régen nem tapasztalt nagy számú nézôje legyen a két dunántúli csapat találkozójának.

Amilyen dicséretes kezdeményezés, hogy egy viszonylag olcsó belépôvel két mérkôzést is megtekinthetnek a szurkolók, olyan udvariatlan gesztus volt a hazai rendezôk részérôl, hogy a Székesfehérvárról érkezett drukkereknek 2000 forintért kínálták a jegyeket. Ráadásul errôl korábban elfelejtették értesíteni a Videoton vezetôit, így akadt olyan fehérvári fanatikus, akinek egyszerűen nem volt pénze arra, hogy kifizesse a belépôt. A tikettet megvásároló vendégdrukkerek számára vigasz lehet, hogy jegyük felmutatásával a szerdai Gyôr–Zalaegerszeg bajnokit is megtekinthetik…
megelőzte a kivetődő Sebőköt, de a csatár hat méterről, nagy helyzetből a jobb sarok mellé lőtte a labdát.
26. perc: Újabb vendéglehetőség maradt kihasználatlanul. Most Tóth Norbert passzolt a győri védők között helyzetbe kerülő Terjék elé, aki a kifutó kapus mellett ellőtte a labdát, de az elkerülte az üresen maradt győri kaput.
42. perc: Bajevszki bal oldali beadását követően Nicsenko fejjel jobbra, Szanyó elé csúsztatta a labdát, és a győriek futballistája tíz méterről, laposan a bal oldali léc mellé lőtt.
55. perc: Tóth Norbert pontosan adott a jobbösszekötő helyén előretörő, szünetben csereként beálló Róth elé, aki lefutotta Baranyait, majd néhány lépés után a kifutó Sebők mellett, ballal, laposan a kapu közepébe lőtte a labdát.
0–1
61. perc: Az egy perccel korábban pályára lépett Herczeg Jäkl keresztlabdájával kapura tört, futtából 12 méterről, jobbal ellőtte a labdát, ami keresztben elszállt a jobb oldali kapufa mellett.
68. perc: Ismét Herczeg előtt csillant fel a gólszerzés lehetősége. Lendülettel húzott Végh kapujára, de aztán kivárt, s amikor lövésre szánta el magát, Vochinnak sikerült közbelépnie, és róla szögletre vágódott a labda.
75. perc: Nicsenko ügyesen kiemelte a labdát a kapu előtt keresztbe futó Szanyó elé, aki kissé kisodródott helyzetből, hat méterről, ballal ellőtte azt. A labda keresztbe elszállt a kapu mellett.
85. perc: Szabó Tibor, Dvéri volt a labda útja, aki Tóth Norbert elé paszszolt, ő pedig 18 méterről, ballal lőtt a jobb felső sarokba.
0–2
87. perc: Újra a lendületesen rohamozó Videoton ért el gólt, mégpedig úgy, hogy Dvéri ezúttal Róthot hozta helyzetbe, aki a kifutó Sebők mellett 14 méterről, ballal laposan a kapuba lőtt.
0–3
88. perc: Korsós Attila középen kiugrott, bevezette a győriek büntetőterületére a labdát, s a kiszolgáltatott helyzetben lévő, kifutó Sebők mellett ballal, 12 méterről a kapu közepébe lőtt.
0–4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik