Férfi kosár Ek: fél napot utazott a Körmend Litvániába

GYŐRI FERENC jelenti KedainiaibólGYŐRI FERENC jelenti Kedainiaiból
Vágólapra másolva!
2018.01.30. 19:56
null
A Körmend hazai pályán legyőzte litván riválisát (Fotó: FIBA Basketball)
A Körmend továbbjutásának sorsa saját kezében van a FIBA Európa-kupa második csoportkörében, ehhez azonban meg kell nyernie hátralévő két mérkőzését.

„Ez érdekes lesz” – vezette fel a Varsó és Vilnius közt esedékes repülőutat Gasper Potocnik, az Egis Körmend edzője, miután felszállt a „külső vágányról” induló gépre. A járat utasait busz szállította ki a lengyel és az észt légitársaság koprodukciós repülőjéhez, miután néhány percet várhattak a nyitott ajtóknál fagyoskodva Mr. Kozlakowskira, aki ugyan nem lépett fel suttyomban a buszra és később sem érkezett meg, de a nevével egybecsengő „close the door”, vagyis „csukd be az ajtót” felszólítás nyitott fülekre talált.

Erős szél és havas eső kíséretében aztán mindenki elfoglalta a helyét a „Nordica” feliratú, nem túl tágas, de azért nem is tipikus lélekvesztő jellegű gép ülésein. A pilóta előrelátóan figyelmeztette a nagyérdemű utazóközönséget, hogy turbulenciára lehet számítani és Vilniusban nagyjából hasonlóan mostoha körülmények közé csöppen a járat, de kérte, hogy mindenki lazuljon el és élvezze a mindössze egy órára becsült repülési időt. A pilótafülkébe kukkantva egyébként már felszállásnál világossá vált, hogy nem kezdők kezében van a gyeplő, ennek alátámasztásaként valóban nagyon kellemes út várt a körmendi stábra, köszönhetően annak is, hogy előbújt a nap. Potocnik mester csupán amiatt bosszankodhatott, hogy kétszer megütötte a térdét, miközben elbóbiskolt.

Szerdán Kedainiaiban KK Nevezis–Egis Körmend mérkőzést rendeznek a FIBA Európa-kupa második csoportkörének ötödik fordulójában. A vasiaknak a saját kezükben van a sorsuk, hiszen ha győznek és a záró körben Fehérváron szintén, akkor továbbjutnak. Minden más esetben féktelen számolgatás veszi kezdetét, és rá kell sandítani négyesük másik összecsapására is.

Hogy ne legyen minden fenékig tejfel, vannak egészségügyi problémák az együttesben, Németh Ákos hétfőn megsérült, játéka erősen kérdéses, míg két amerikai légiós, Justin Tuoyo és Kevin Dillard megfázott, utóbbi ezt orrába dugott vattával és éktelen szipogással nyomatékosította.

A hangulattal alapjáraton semmi probléma nem volt, bár mindkét repülőjárat késett és a reggel 5 órás körmendi indulást magyar idő szerint – Litvániában egy órával előrébb járnak – 17 óra utáni érkezés követte a Vilniustól csaknem kétórás buszútra található szállodához. A megfáradt csapatra edzés nem várt – némi javasolt nyújtás igen –, szerda délelőtt azonban másfél órás tréninggel melegítenek a hazai idő szerint 17 órakor esedékes összecsapásra. A Körmendre ráférne a sikerélmény otthonától távol, hiszen botevgradi győzelme óta sorozatban három vereséget számlál a nemzetközi porondon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik