EJ, 3x3-as kosárlabda: legyőzte a letteket, de kiesett válogatottunk

PATAI GERGELY (Krakkó)PATAI GERGELY (Krakkó)
Vágólapra másolva!
2023.06.23. 21:35
null
Győzelemmel búcsúzott a magyar válogatott (Fotó: MTI)
Lendületes játékkal győzött Lettország ellen az utolsó csoportmérkőzésén női 3x3-as kosárlabda-válogatottunk, ám így sem jutott be az Európai Játékok negyeddöntőjébe.

 

Még a közeli erdőben jól hallatszott, amikor a helyszíni műsorközlő bemutatta a magyar női válogatott játékosait – Krakkó legcsendesebb negyedében ritka a nagy felhajtás. A 3x3-as kosárlabda ugyanakkor elképzelhetetlen hangos zene és látványelemek nélkül, utóbbiból sajnos keveset láttunk a mieink első két csoportmérkőzésén. A csehektől és a franciáktól elszenvedett vereség után a továbbjutásra már nem maradt esély, ám Lettország ellen szép búcsúra készült Földi Attila együttese.

Nem volt telt ház, de a kiszámíthatatlan időjárás ellenére sokan voltak a lelátón, magyar és lett szurkolókat is kiszúrtunk. A kezdés láttán előbbiek voltak boldogabbak, Jáhni Zsófia kétpontosával már hárommal vezetett válogatottunk, ráadásul a lettek hamar begyűjtöttek négy faultot. Jáhni a védekezésből is kivette a részét, az elzárások mellett labdát szerzett, a rivális viszont megtalálta betöréseink ellenszerét, csaknem három percen át nem tudtunk kosarat dobni. A játékidő feléhez érve aztán 8–2-re elléptünk, a lettek ráadásul büntetőt hibáztak, egyáltalán nem tűntek verhetetlen ellenfélnek.

Nem is voltak azok! A magyar válogatott egyre lendületesebben, nagy kedvvel játszott, kevés tiszta dobóhelyzetet engedett vetélytársának. Hét perc után három pontnál jártak a lettek, amikor behullott Marta Leimane kettese, de erre is volt válasza együttesünknek, amely a végjátékhoz érkezve tízre növelte a különbséget. Kintről is jól dobtak a mieink, és nem sokon múlt, hogy 21 dobott ponttal idő előtt lezárjuk a mérkőzést, ami nem sikerült, de 20–8-as győzelemnél senki sem bánta.

A csehek elleni fiaskót annál inkább, mert egyöntetű vélekedés, hogy az első mérkőzésen ment el a továbbjutás.

3X3-AS KOSÁRLABDA
A-csoport.Magyarország–Lettország 20–8

A Nemzeti Sportot az Európai Játékok helyszíneiről Bobory Balázs és Patai Gergely tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik