Párizs 2024: Hongkongban szerezhet először kvótát a 3x3-as női kosárválogatott

Vágólapra másolva!
2023.12.23. 10:01
null
Hongkongban lesz az első selejtező (Fotó: MKOSZ)
Hongkongban szerezhet először kvótát a párizsi olimpiára a magyar 3x3-as női kosárlabda-válogatott.

A magyar szövetség (MKOSZ) tájékoztatása szerint az első selejtezőnek az ázsiai városállam ad otthont. Az már korábban eldőlt, hogy a második selejtezőre a Japánban található Usztunomiában kerül sor, a harmadik, utolsó kvalifikációs tornát pedig Debrecenben tartják. Az első selejtező pontos időpontja még nem ismert, annyit lehet tudni, hogy 2024 áprilisában kerül majd sor az eseményre, nemenként 8-8 csapat részvételével.

Földi Attila szövetségi kapitány együttese számára ez lesz az első lehetőség, hogy kiharcolja az indulást a párizsi ötkarikás játékokon, ugyanis a válogatott ezen a tornán is részt vehet, nemcsak a harmadikon. Az ellenfelek Hong Kong, Hollandia, Azerbajdzsán, Lengyelország, Mongólia, Egyiptom és Chile lesznek, a mezőnyből egy csapat jut ki az olimpiára.

A második, Japánban sorra kerülő tornán nem szerepelnek a magyarok, a harmadik, debreceni esemény pedig május 23–26. között esedékes. Ott a női és férfi válogatott is pályára lép - előbbi természetesen csak akkor, ha nem vívja ki az olimpiai indulást már Hongkongban. A hajdúsági városból 3-3 gárda szerezhet kvótát, az olimpia 3x3-as meccsei július 30. és augusztus 5. között láthatók majd a Concorde téren.

Magyarország a hagyományos kosárlabdában is olimpiai selejtezőt rendez, a négycsapatos női tornának Sopron lesz a házigazdája februárban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik