Párizs 2024: egy héttel előrébb hozták a debreceni 3x3-as selejtezőt

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.22. 13:50
Fotó: hunbasket.hu
A korábbi tervekhez képest egy héttel előrébb hozta a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) a Debrecenben sorra kerülő olimpiai kvalifikációs 3x3-as selejtezőtornát.

A magyar szövetség (MKOSZ) hétfői tájékoztatása szerint a három állomásból álló selejtezősorozat első helyszíne Hongkong lesz áprilisban, majd a Japánban található Ucunomija következik május 3. és 5. között. A hajdúsági záró esemény viszont nem május végén lesz, hanem május 16-tól 19-ig tart.

Ami a magyar kilátásokat illeti, az első tornán a magyar női válogatott is ott lehet Ázsiában, ahol a hazaiak mellett Hollandia, Azerbajdzsán, Lengyelország, Mongólia, Egyiptom és Chile lesz az ellenfél. Erről a tornáról nemenként egy-egy csapat jut ki a párizsi játékokra.

Ha Földi Attila szövetségi kapitány együttese nem jár sikerrel Hongkongban, akkor a harmadik tornán is részt vehet, ahol már a magyar férfiak is szerepelni fognak. A debreceni viadalról az első 3-3 együttes mehet majd az olimpiára.

Magyarország a hagyományos kosárlabdában is olimpiai selejtezőt rendez, a négycsapatos női tornának Sopron lesz a házigazdája február 8. és 11. között.

A DEBRECENI 3X3-AS SELEJTEZŐ RÉSZTVEVŐI
Férfiak
Magyarország, Egyiptom, Madagaszkár, Puerto Rico, Kanada, Mongólia, Japán, Franciaország, Litvánia, Hollandia, Lettország, Belgium, Ausztria, Svájc, Németország, Lengyelország
Nők
Magyarország, Egyiptom, Tunézia, Kanada, Chile, Japán, Mongólia, Németország, Spanyolország, Hollandia, Litvánia, Azerbajdzsán, Lengyelország, Csehország, Olaszország, Izrael

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik