3x3-as kosár: felkészülést segítő pályát adtak át Székesfehérváron

Vágólapra másolva!
2023.06.12. 15:47
null
Az új pálya alkalmas akár válogatott mérkőzések megtartására is (Fotó: hunbasket)
A 3x3-as kosárlabda-válogatottak felkészülését segítő szabadtéri pályát adtak át Székesfehérváron, a játéktér a Vörösmarty Mihály Általános Iskola udvarán kapott helyet.

A hétfői sajtónyilvános bejáráson Báder Márton, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) elnöke felidézte, hogy a szövetség több mint tíz éve segíti kültéri pályák építését, mert nagyon fontosnak tartja, hogy „minden szinten” támogassa a fiatalok kosárlabdázását. Megjegyezte, hogy az új fehérvári pályán nemcsak egyesületi keretek között, hanem szabadidős tevékenységként is van lehetőség pattogtatni a labdát, mind az iskolásoknak, mind az „utcáról beesőknek”.

Az elnök hangsúlyozta, hogy a vadonatúj, szabványméretű kosárlabdapálya mindenben megfelel a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) előírásainak. Az aszfalt alapra fektetett speciális műanyag borítás rendkívül jó minőségű, így azok a 3x3-as válogatottak, amelyek Székesfehérváron, a közelben lévő szövetségi csarnokban készülnek, itt magas szintű munkát végezhetnek – tette hozzá.

Báder Márton elmondta, hogy a pálya megépítése mintegy 25 millió forintba került és alkalmas akár 3x3-as válogatott mérkőzések megtartására is.

Cser-Palkovics András polgármester üdvözölte a szövetség döntését, hogy Székesfehérváron, az MKOSZ csarnokához közel építette meg a pályát. Kiemelte, nagy segítség ez a város számára, mivel a játéktér egy iskola udvarán áll, vagyis a mindennapos testnevelés órák megtartását is segíti a jövőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik