Károlyi és Milovanovics vezérletével verte a Sopron a nápolyiakat

Vágólapra másolva!
2007.11.21. 19:51
Az MKB-Euroleasing Sopron a negyedik negyedben produkált 15-0-s részhajrával törte meg a Phard Napoli ellenállását a női kosárlabda Euroliga A csoportjának 3. fordulójában, s végül 82-69-re legyőzte az olasz együttest. A magyar bajnokcsapatnak ez volt a második győzelme a sorozatban, és ezzel biztosan javít majd a helyezésén.
Jelena Milovanovics ziccere – a szerb légiós a Sopron legjobbja volt Károlyi Andrea mellett
Meggyesi Bálint
Jelena Milovanovics ziccere – a szerb légiós a Sopron legjobbja volt Károlyi Andrea mellett
Jelena Milovanovics ziccere – a szerb légiós a Sopron legjobbja volt Károlyi Andrea mellett
Meggyesi Bálint
Jelena Milovanovics ziccere – a szerb légiós a Sopron legjobbja volt Károlyi Andrea mellett

KOSÁRLABDA, NŐI EUROLIGA

A CSOPORT, 3. FORDULÓ:
MKB-EUROLEASING SOPRON – PHARD NAPOLI (olasz) 82-69 (19-24, 21-14, 19-19, 23-12)
Sopron, 2000 néző. Vezette: Brziak (szlovák), Tatics (szerb, Barbara (máltai).
SOPRON: Németh B. 6/3, Honti 5, Károlyi 19/12, Gorbunova 11, Branzova 12. Cserék: Horti 2, Semsei 8, Milovanovics 19/9. Vezetőedző: Székely Norbert.
PHARD NAPOLI: Barnes 6, Gentile 7, Holland-Corn 14, Horasan 16, Ndiaye 16. Cserék: Mauriello 5/3, Giauro 5, Richter. Vezetőedző: Antonino Molino.
Dobószázalék kétpontosból: 21/38 (55,2 %), ill. 26/53 (49 %)
Dobószázalék hárompontosból: 8/22 (36,3 %), ill. 1/13 (7,6 %)
Dobószázalék büntetőből: 16/19 (84,2 %), ill. 14/15 (93,3 %)
Lepattanók (támadó): 38 (9), ill. 34 (11)

MESTERMÉRLEG
Székely Norbert: – Az elején abban a ritmusban játszottunk, amelyik az olaszokban kedvez. Amikor rátaláltunk a saját ritmusunkra, biztosan nyertük a mérkőzést.
Antonino Molino: – Az első harminc percben kifejezetten jól játszottunk. Az utolsó tíz percben viszont teljesen szétesett a csapatom.
Németh Bernadett triplájával kezdődött hazai szempontból a pontgyártás, de a folytatásban állva hagyta a Napoli a Sopront.

Székely Norbert 10-3-as vendég előnynél időt kért, és kiabálva – mit kiabálva, üvöltve – tudatta a játékosaival, hogy mindent túl lassan hajtanak végre a pályán.

A dörgedelmek után Horti duplája jelentette az első pontokat. A különbség 6-8 pont körül állandósult.

A nápolyiak 18-8-as vezetésénél Milovanovics jelentkezett egy hárompontossal, majd Semsei ziccerezett sikeresen, de hiába, mert a másik oldalon szinte minden támadás végén a gyűrűbe találtak az olaszok.

Elsősorban Holland-Corn sziporkázott, az amerikai légiós az első tíz percben 12 pontot szórt a soproniaknak.

A negyed vége mégis jobban sikerült az MKB-nek, amely öt pontra felzárkózott az első pauza előtt (19-24).

A második felvonás első két perce is a hazaiaké volt: Branzova négy és Honti kettő pontjával 25-24-re máris a Sopron vezetett.

Igaz, csak pár másodpercig , hiszen egy perc múlva már megint három volt a különbség – „nem ide”.

A továbbiakban három pont körül állandósult a nápolyi előny, azonban az utolsó előtti percig, amikor Honti kettő-plusz-egyes akciója után már ismét a vendéglátók álltak jobban.

A hosszú szünet 40-38-as soproni vezetésnél kezdődhetett, ami az első negyed vergődése után jelentős előrelépést jelentett.

A harmadik negyed Károlyi triplájával indult, és sok-sok kimaradt dobással, rengeteg technikai hibával folytatódott.

Hat perc után megint átvette a vezetést a Napoli, és hiába jött Károlyi újabb hárompontosa, továbbra is erőlködött a magyar bajnok. Gorbunovát közben le kellett hozni, mert egy támadó hibával összeszedte a negyedik faultját.

Károlyi és Milovanovics tartotta a lelket a magyarokban, akik pontszámban nem voltak lemaradva, de sokszor rossz volt nézni a játékukat.

A harmadik tíz perc végén Mauriello a dudaszó pillanatában hajított be egy triplát, így 59-57-es vendég előnnyel kezdődhetett a végjáték.

Megint egy Károlyi-hárompontos adta meg az alaphangot, a bedobó már egyértelműen a Sopron legjobbjává nőtte ki magát ezen a meccsen. Semsei ziccere után, 67-63-nál az olaszok edzője, Antonino Molino kért időt.

Károlyi is négy személyi hibáig jutott, így őt is le kellett cserélni, azonban a Sopron lendületbe jött. A dobások most bementek, Milovanovics és Semsei remekelt.

Nyolc perccel a vége előtt még 63-62-re a Phard Napoli vezetett, a dudaszó előtt négy minutummal viszont már 77-63-as hazai előnyt jelzett a tábla, azaz 15-0-s sorozatot produkált az MKB.

Ez bizonyult döntőnek, és az olasz csapat ezt a különbséget a hátralévő nemhogy behozni nem tudta, hanem szó szerint megadta magát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik