Elődöntőben a GSW-t 4-1-gyel búcsúztató Utah, detroiti betli

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.05.16. 08:58
Az NBA, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban a Utah hazai pályán bizonyult jobbnak ellenfelénél, a Golden State Warriors csapatátnál. A Jazz 13 ponttal nyert, ellenfele a San Antonio-Phoenix párharc győztese lesz - ott az állás jelenleg 2-2 -, de majd csak az elődöntőben. A Chicago Detroitban győzött 16 ponttal és 0-3-ról állt fel a Pistons ellen, amely így már csak eggyel vezet összesítésben. A Pistonsnak azért kellemetlen a vereség, mert bár változatlanul egy győzelemre álnak a továbbjutástól, 3-0-t követően már a második találkozójukat veszítették el, így a Bulls-nak maradt még reménye a folytatásra és a fordításra.
Derek Fisher (Utah Jazz) ünnepli az elődöntőbe jutást
Reuters
Derek Fisher (Utah Jazz) ünnepli az elődöntőbe jutást
Derek Fisher (Utah Jazz) ünnepli az elődöntőbe jutást
Reuters
Derek Fisher (Utah Jazz) ünnepli az elődöntőbe jutást

KÉPGALÉRIA

A vasárnapi, negyedik mérkőzés után azt írtuk, írhattuk, hogy az utolsó szalmaszálba kapaszkodott bele a Chicago, amikor három vesztes mérkőzés után a negyediket, hazai pályán végül csak megnyerte a Detroit ellen. (A Bulls 15 ponttal győzött akkor.)

Úgy látszik, a Chicago lendületbe jött és vérszemet kapott, mert az utolsó utáni szalmaszálat sem engedte el. A magát már minden bizonnyal fél lábbal az elődöntőben érző Pistonst ezúttal Detroitban kapták el.

A formájukat vesztő detroitiak hat ponttal rögtön elbukták a nyitónegyedet, a nagyszünetre már nyolcpontos volt a hátrányuk. A találkozó aztán a harmadik felvonásban dőlt el, amelyet a vendégek 13 ponttal nyertek.

Pocsékul védekezett a hazai csapat, a Bulls ekkorra már 92 dobott pontnál járt. Csak összehasonlításképpen: a Detroit négy negyed alatt szerzett ennyit…

Szavazás

Melyik csapat lesz az NBA bajnoka 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
A Pistons úgy ahogy van, csődöt mondott, Chauncey Billups 17 pontjával a legjobbjuk tudott lenni. A Bulls viszont kiválóan teljesített, dicsérhető a kezdőötös minden tagja, de tulajdonképpen a cserék is megtették a magukét.

Előbbiek közül azért emeljük ki a 17 pontot dobó és 13 asszisztot jegyző Kirk Hinrichet, a 28 pontig jutó Ben Gordont, a 20-t bevágó Luol Denget. A cserék közül Tyrus Thomas tíz pontja mellett leszedett még hat lepattanót is, 21.16 perc alatt.

A hatodik találkozót Chicagóban rendezik, csütörtökön este, a Bullsnak igen jó esélye nyílt arra, hogy harmadik győzelmükkel döntő mérkőzésre kényszerítsék a Pistonst.

A Utah viszont már mindent elrendezett. A Jazz a GSW elleni párharc ötödik összecsapását 13 ponttal nyerte, így 3-1-s vezetését követően megszerezte az elődöntőbe jutáshoz szükséges negyedik győzelmét. A csapat 2003 óta nem jutott ilyen messzire a rájátszásban.

Érdekesen alakult a mérkőzés, hiszen két kiegyenlített negyedet követően a nagyszünetben még a vendégeknél volt az előny, igaz elég szerény, mindössze kétpontos.

A második félidő aztán egyértelműen a hazaiaké volt: előbb hat, majd kilenc pontot vertek negyedenként a támadásban teljesen széteső, hibát hibára halmozó, rendkívül pontatlan ellenfelükre.

A győztes csapatban a Derek Fisher, Carlos Boozer, Andrej Kilirenko hármas összesen 61 pontot szerzett, utóbbi kettő lepattanózásból is alaposan kivette a részét, nevezett duó 29 labdát kapott le.

Az egyébként sem túl nyílt mérkőzést különben két dolog döntötte el: a hazaiak 59(!) lepattanót szereztek, a vendégek csupán 35-t. A GSW játékosai 36,4 százalékos hatékonysággal dobáltak mezőnyből - különösen a második félidőben rontottak a statisztikájukon -, a Jazz kosarasai viszont 44,6 százalékkal hoztak egy jó átlagot.

NBA, ÉSZAK-AMERIKAI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG, NEGYEDDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS:

UTAH JAZZ - GOLDEN STATE WARRIORS 100-87 (29-32, 23-22, 25-19, 23-14)
Helyszín: EnergySolutions Arena, Salt Lake City, UT. Nézőszám: 19.911
UTAH: Williams 2, FISHER 20, BOOZER 21, KIRILENKO 21, OKUR 14. CS.: Millsap 9, Harping 5, Giricek 6, Brown 2. Vezetőedző: Jerry Sloan
GOLDEN: DAVIS 21, Ellis 12, Richardson 13, Jackson 16, Harrington 8. CS.: Biedrins 2, BARNES 14, Pietrus 1. Vezetőedző: Don Nelson
A végeredmény: 4-1 a Utah javára

DETROIT PISTONS - CHICAGO BULLS 92-108 (25-31, 26-28, 20-33, 21-16)
Helyszín: Palace of Auburn Hills, Detroit, MI. Nézőszám: 22.076
DETROIT: Billups 17, Hamilton 16, R. Wallace 15, Prince 11, Webber 9. CS.: Murray, Maxiell 5, McDyess 12, Hunter, Delfino 2, Mohammed 5. Vezetőedző: Flip Saunders
CHICAGO: HINRICH 17, GORDON 28, BROWN 15, DENG 20, B. Wallace 6. CS.: Duhon 8, THOMAS 10, Sefolosha 4, Nocioni, Griffin, Allen. Vezetőedző: Scott Skiles
Az állás: 3-2 a Detroit javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik