Hosszabbítás után szerezte meg második hazai győzelmét a Jazz

Vágólapra másolva!
2007.05.10. 08:12
Második hazai mérkőzését is megnyerte a Utah hazai pályán az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság rájátszásában, a Nyugati-főcsoport elődöntőjében. A Jazz ezúttal hosszabbításban verte meg a Golden State Watrriorst. Derek Fisher kislány műtétje után csatlakozott a csapathoz, és a ráadásban hatalmas szerepet játszott csapata győzelmében.
Derek Fisher öröme a hosszabbításban
Derek Fisher öröme a hosszabbításban
Derek Fisher öröme a hosszabbításban
Derek Fisher öröme a hosszabbításban

Szavazás

Melyik csapat lesz az NBA bajnoka 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
Derek Fisher az első három negyed nagy részét kihagyta - kislányát New Yorkban műtötték rákos daganattal a mérkőzés előtt, és a játékos az operáció után repült egyből a meccsre -, és csupán öt pontot szerzett, de ez az öt pont rettentően fontos volt a Utah számára, ugyanis a harminckét éves játékos a mindet a hosszabbításban dobta, amellyel csapata vezéregyéniségévé vált.

„Hihetetlen – nyilatkozta a mérkőzés után Fisher. – A kislányomnak sikeres műtétje volt a mérkőzés előtt, és ezután gépre ültem, hogy ideérjek a mérkőzésre, amelyhez természetesen engedélyt kértem a feleségemtől. A csapat és az edzőm tárt karokkal várt, neveztek a meccsre. Nem is jutok szóhoz.”

A Jazzt már az első negyedben veszteség érte, az újonc Dee Brown nyaksérülést szenvedett, és nem tudta folytatni a játékot.

Az utolsó felvonásban a vendégek az 12-1-es sorozatot zártak, amellyel megfordították az állást, sőt a Golden State nagyobb meglepetést is okozhatott volna azzal, ha nem hagyja ki azt a három büntetőt, amelyet a rendes játékidő végéhez érve dobhatott, amikor még vezetett a csapat.

Carlos Boozer (balra) ezúttal is csapata legeredményesebb játékosa volt
Carlos Boozer (balra) ezúttal is csapata legeredményesebb játékosa volt

A Jazz legjobbja egyébként Carlos Boozer volt, aki harminc pontig és tizenhárom lepattanóig jutott, de remekül teljesített Mehmet Okür, aki huszonhárom pontja mellé tizennyolc lepattanót gyűjtött be, sőt Andrej Kirilenko is kiemelkedett a mezőnyből, aki húsz pontja mellé kilenc lepattanót szedett le és hat dobásblokkolás került a neve mellé.

A Warriors legjobbja a harminchat pontos Baron Davies volt, aki emellé kiosztott hét gólpasszt is.

A Utah ezzel a második hazai meccsét is megnyerte, és így 2-0-ra vezet a négy győzelemig tartó párharcban, a két csapat harmadik meccsére helyi ottani szerint pénteken kerül sor a Golden State otthonában.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA), RÁJÁTSZÁS

NYUGATI-FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
UTAH JAZZ – GOLDEN STATE WARRIORS 127-117 (28-31, 35-27, 27-31, 23-24, 14-4)
UTAH: A. Kirilenko 20, C. Boozer 30, M. Okur 23/9, G. Giricek 10/6, D. Williams 17/3, D. Brown 2, M. Harpring 6, P. Millsap 10, R. Brewer 4, D. Fisher 5/3
GOLDEN STATE: J. Richardson 27/15, M. Barnes 12/6, A. Biedrins 4, S. Jackson 18/6, B. Davis 36/12, A. Harrington 17/6, M. Ellis 1, M. Pietrus 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik