Zárt kapuk mögött lehet bajnok a Fradi otthonában a Győri ETO

Vágólapra másolva!
2009.05.05. 14:04
A Győri Audi ETO KC kedd este matematikailag is bebiztosíthatja a 2008–2009-es bajnoki elsőségét a női kézilabda-élvonalban. A kisalföldiek sikeréhez az kell, hogy a rájátszás negyedik fordulójának mérkőzésén legyőzze a Ferencvárost, amely zárt kapuk mögött kénytelen fogadni Konkoly Csaba címvédésre készülő együttesét.
Hiába győznek ma a győriek, a csarnokban nem fogadhatják szurkolóik köszöntését
Fotó: Mirkó István
Hiába győznek ma a győriek, a csarnokban nem fogadhatják szurkolóik köszöntését
Hiába győznek ma a győriek, a csarnokban nem fogadhatják szurkolóik köszöntését
Fotó: Mirkó István
Hiába győznek ma a győriek, a csarnokban nem fogadhatják szurkolóik köszöntését

A magyar szövetség fellebbviteli bizottságnak döntése értelmében kedden 18 órától zárt kapuk mögött rendezik meg a Budapest Bank-FTC-RightPhone–Győri Audi ETO KC női bajnoki mérkőzést. Így az a szomorú helyzet állt elő, hogy a kézilabda-szeretők csupán interneten és helyi rádióközvetítések révén követhetik figyelemmel az év egyik legfontosabb bajnokiját.

A győriek ugyanis győzelmük esetén behozhatatlan előnyre tesznek szert a tabella élén, és ha két pontot szereznek a Népligetben, aranyérmet ünnepelhetnek.

Konkoly Csaba és Elek Gábor együttese tétmeccsen már négyszer mérkőzött meg a szezon során. Az első győri találkozójukat simán nyerte meg az ETO 45–37-re, a Fradi azonban február elején megleckéztette az esélyesebb kisalföldieket (35–34). Azóta azonban a kupában (a Népligetben) és a bajnokságban is győriek örülhettek, s különösen az utóbbi alkalommal mért nagy csapást a Konkoly-csapat a Fradira, hiszen alig több mint egy hete 34–13-as sikernek örülhetett a Magvassy-csarnok közönsége.

Az ETO azóta debreceni diadalával újabb lépést tett a bajnoki cím felé (34–23), míg a Fradi Békéscsabán javított (25–22). Elek Gábor szerint tanítványai túl vannak a múltkori vereség okozta sokkon. „Legutóbb hatalmas verést kaptunk a Győrtől, de azóta összeszedte magát együttesem – mondta a ferencvárosi tréner. – Persze látom, tudom, hogy a világ legjobb női klubcsapata lesz kedden a vendégünk.”

Konkoly Csaba bajnoki elsőséggel készülne a Bajnokok Ligája-döntő első, viborgi összecsapására. „Nyerni és ünnepelni megyünk a Fradihoz, hiszen győzelmünkkel behozhatatlan előnyre tennénk szert a táblázat élén” – mondta a szakember.

NŐI KÉZILABDA NB I, A FELSŐHÁZ ÁLLÁSA

1. Győri ETO 3 3 98–62 10 (4)
2. FTC 3 2 1 68–81 6 (2)
3. Debrecen 2 2 48–64 3 (3)
4. Békéscsaba 2 2 48–55 1 (1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik