Győri kérdés: harmadszorra sikerrel jut-e túl az elődöntőn az ETO?

Vágólapra másolva!
2009.04.19. 10:20
Sorozatban harmadszor játszik női kézilabda Bajnokok Ligája-elődöntőt a Győri ETO, amely ezúttal végre szeretné átlépni a saját árnyékát. Ez azonban pokoli nehéz lesz a Hypo NÖ ellen, amely ugyan a párharc első találkozóján csak 26–25-re kerekedett felül, ám Németh András, Tóth Tímea és Kirsner Erika nyolcszoros BEK és BL-győztes együttese a visszavágóra is nyerni jön. A elődöntő másik ágán a Viborg jutott tovább.
Egy éve a Zvezdával szemben elbukta az elődöntőt az ETO, most javítanának Vértenék
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Egy éve a Zvezdával szemben elbukta az elődöntőt az ETO, most javítanának Vértenék
Egy éve a Zvezdával szemben elbukta az elődöntőt az ETO, most javítanának Vértenék
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Egy éve a Zvezdával szemben elbukta az elődöntőt az ETO, most javítanának Vértenék

Húsvétvasárnap játszották le az idei BL-elődöntő párharcainak első mérkőzését. A vendégként pályára lépő Viborg 34–28-ra győzött a román Valcea ellen (a visszavágó 21–21-re végződött, vagyis döntősök a dánok), a Hypo pedig otthon eggyel nyert a Győrrel szemben. Az egy hete Südstadtban látott meccs színvonala alig érte el a közepest, és kemény, olykor a kíméletlenség szintjét súroló összecsapások tarkították.

Hasonlóan forró hangulatú visszavágóra számít mind az osztrák, mind pedig a magyar bajnok, s a Győr, valamint a Hypo egyaránt azt reméli, hogy a sportszerűség határát senki sem lépi át. Ezt a jelenlegi helyzetben nem lehet eléggé hangsúlyozni, hiszen az első találkozó után magasra csaptak az indulatok egy-egy brutálisnak mondott (s valóban több mint férfias) ütközés és szabálytalanság miatt. Már nem érdemes tovább ragozni, de a hét azzal telt el, hogy a Hypo, az Európai Kézilabda-szövetség és a Győr is sokat foglalkozott a südstadti mérkőzésen történt durva belemenésekkel, a bírók gyenge teljesítményével.

Mostantól azonban már a visszavágó és remélhetőleg a játék áll a középpontban – ezt igényli és kéri egymástól, valamint a szurkolóktól is a két fél. Az indulatok elszabadulása vasárnap felmérhetetlen kárt okozna a Győrnek, sőt a magyar kézilabdának is.

Az idei BL-ben a csoportmérkőzések és a középdöntő során Németh András együttese idegenben is megverte az FCK-t (28–27), az Eldát (31–26), a Koprivnicát (31–30) és az Ikastot (33–23). A Győr itthon csak az Ikasttól kapott ki (25–27), igaz, a dán csapat csarnokában meg egy góllal győzött.

„Az első meccs tanulságos volt, mert amit előtte megbeszéltünk, annak hatvanöt-hetven százalékát sikerült megvalósítanunk – mondta Konkoly Csaba. – Játékunk sebessége azonban elmaradt a várakozásomtól, és a védekezésünknek is agresszívebbnek kell lennie a visszavágón. Nagyon kemény, de sportszerű csatára számítok. Südstadtban kissé nehezen lendültünk játékba, hosszú időre, mintegy negyven percre volt szükségünk ahhoz, hogy fel tudjuk venni a Hypo ritmusát. Itthon nem kényszerülhetünk arra, hogy fussunk az eredmény után. Az első találkozó tanulsága még, hogy kétszer is előnyt szereztünk, ám hibáink miatt a Hypo fordított.”

A győri tréner szerint csapata olyan eredményt ért el idegenben, hogy a továbbjutás kérdése a visszavágón dől el. „Legalább két góllal kell nyernünk, de én megnyugtatóbb különbségű győzelemben bízom – folytatta Konkoly Csaba. – Ehhez a záró dudaszóig azt a teljesítményt kell nyújtanunk, mint Südstadtban a második félidőben, amikor teljes odaadással harcoltak a lányok. Jó védőmunkával elbizonytalanítható a Hypo.”

A mérkőzés élő online közvetítését 16.15 órától ide kattintva tekintheti meg.

BAJNOKOK LIGÁJA

ELŐDÖNTŐ
Hypo NÖ (osztrák)–GYŐRI AUDI ETO KC 26–25 vasárnap, 16.15
Oltchim Valcea (román)–Viborg (dán) 28–34 21–21 49–55
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik