Jurack a „kellemetlen vereség” ellenére is bízik a Viborgban

Vágólapra másolva!
2009.05.09. 22:44
Ahogy arról délután beszámoltunk, a Győr nagy csatában, remek játékkal, 26–24-re győzött a Viborg otthonában, a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjének első mérkőzésén, mégpedig úgy, hogy a csapat nélkülözte a korábban a világ legjobbjának választott Görbicz Anitát, aki négy napja szenvedett térdszalagsérülést.
Jurack bízik a Viborgban
Jurack bízik a Viborgban
Jurack bízik a Viborgban
Jurack bízik a Viborgban

A győriek győzelmének értékét növeli, hogy a Görbicz helyetteseként szereplő Kovacsics Anikó az első játékrész vége felé piros lapot kapott, azaz az ETO több mint egy félidőn keresztül klasszikus irányító nélkül játszott.

A Viborgnak is volt azonban egy Görbiczhez hasonlóan kiváló játékosa, aki sérülés miatt nem léphetett pályára: Bojana Popovics hiánya érződött is a dánok játékán. Görbicz egyébként ott volt a lelátón a helyszínen, orvosi engedéllyel utazott a csapattal.

Súlyos sérülése a dánokat is megindította, a Viborg német vezéregyéniségének, a BL góllövőlistáját 109 találattal vezető Grit Juracknak korábban már volt Görbiczéhez hasonló sérülése, így tudja, mit élhet át Anita.

„Nagyon sajnáljuk Görbiczet, mert a súlyos sérülés, ezt a magam tapasztalatából is tudom, minden sportoló karrierjében hullámvölgyet okoz” – mondta a 31 éves balkezes átlövő, aki szót ejtett a mérkőzésről is.

„A Győr Görbicz mellett nyolc-tíz nemzetközi szintű, kiválóan képzett játékost vonultat fel, akik közül kiemelkedik Pálinger kapus és Spiridon, a védelem kulcsembere, valamint a két gyors szélső, Vérten és Mravíková” – dicsérte Konkoly Csaba csapatát a német klasszis, majd saját csapatára tért rá.

„A legfőbb reményünk, hogy a mi átlövősorunk a sérült Bojana Popovics nélkül is erősebbnek látszik, mint a magyaroké. Ez a visszavágón is fontos, sőt döntő lehet” – fogalmazott Jurack.

„A kellemetlen vereség ellenére is bízom együttesünkben, mert sokkal többre képes, mint amit szombaton mutatott, és nagyon sokat dolgozott ezért a trófeáért. Ha a sérült Popovics nélkül is megszerezzük, az megduplázza a remélt bravúr értékét” – mondta a döntő első meccsén négy gólt dobó játékos.

Nos, ami az utolsó mondatát illeti, ha a Győr szerzi meg Görbicz nélkül a BL-győzelmet, akkor annak is kétszeres lesz az értéke…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik