A szlovák Milan Barenyi ismételt, Buruczki Szilárd harmadik

Vágólapra másolva!
2007.05.14. 16:42
Tíz ország több száz hegyikerékpárosa állt rajthoz vasárnap a Komló közeli Dirt Parkban, a Groupama Mountain Bike Magyar Kupasorozat 3. fordulóján, a Dirt Park Kupán. Az XCO (olimpiai crossz) viadal C1-es kategóriájú versenyként szerepelt a nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában, így a kerekeseknek világranglista-pontok gyűjtésére is lehetőségük nyílt.
Az elit pálya hossza 5 kilométer, szintemelkedése 300 méter volt
Az elit pálya hossza 5 kilométer, szintemelkedése 300 méter volt
Az elit pálya hossza 5 kilométer, szintemelkedése 300 méter volt
Az elit pálya hossza 5 kilométer, szintemelkedése 300 méter volt

KÉPGALÉRIA

A Dirt Park Kupát a szlovák Milan Barenyi nyerte, megismételve ezzel a néhány héttel ezelőtti Pilis Kupán aratott győzelmét. Legjobb magyarként a Pilis Cross Country Club versenyzője, Buruczki Szilárd dobogós helyen, harmadikként ért célba, újabb világranglista-pontokat szerezve eredményével.

A C1-es besorolású viadalokon férfiak esetében az első 15 helyezett kap világranglista-pontot, így a pontvadászatban eredményes volt a magyarok közül még Melts András (8. hely), Parti András (11. hely) valamint Bogár Gábor (14. hely). Az olimpiai kerettagok közül Blazsó Márton végül nem teljesítette a távot.

Az elit nők versenyét Vajda Márta nyerte. Az elit U19-es nők esetében Benkó Barbara (PCCC) illetve az uraknál a csömöri Juhász Zsolt, hozva formájukat, ismét a dobogó tetején végeztek.

A Dirt Park Kupán a hét éven aluli gyermekektől az elit mezőnyig minden vállalkozó kedvű hegyikerékpáros kipróbálhatta magát a baranyai hegyoldalon.

Az elit pálya hossza 5 kilométer, szintemelkedése 300 méter volt. A szervezők tartottak az előre jelzett esőtől, a versenyt azonban napos idő kísérte, így száraz pályán folyhatott a viadal.


„Nagyon tetszett a pálya, sok rutin kellett hozzá, technikás, változatos terep volt – mondta a legjobb magyar elit férfi versenyző, Buruczki Szilárd. - A rajtolásom jól sikerült, a második sorból indulhattam a közel negyven fős nemzetközi mezőnyben.”

„Meredek mászással kezdődött, ott még az 5.-6. helyen tekertem. Egyenletes versenyzéssel sikerült feljönnöm a 3. helyre, időközben voltam második is. Az utolsó két körben egy osztrák versenyző kezdett feljönni rám, ahogy fáradtam, ezért a végén bele kellett gyorsítanom és sikerült feltekernem a kemény meredek emelkedőkön is.”

„Az edzőmmel, Pócsföldi Ottóval nagyon készültünk ezekre az extra kemény meredek emelkedőkre, méghozzá hasonló crosspályán, mint Komlón is volt, ez is sokat jelentett az eredményem szempontjából. De nincs is idő a megállásra, hétvégén a következő olimpiai válogatóverseny lesz, egy Class 2-es Horvátországban, most már erre készülök.”

A TELJES EREDMÉNYLISTA PDF FORMÁTUMBAN. KATTINTSON A KÉPRE!
A TELJES EREDMÉNYLISTA PDF FORMÁTUMBAN. KATTINTSON A KÉPRE!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik