Jégkorong: épül-szépül a Fehérvár új jégcsarnoka, az Alba Aréna – képek, videók

P. SZ.P. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.04.04. 15:43
null
<a href="https://www.fehervarav19.hu/szurkoloi-bejaras-az-alba-arenaban-galeria?fbclid=IwAR3niQtgUr--ISw3I8zE-iMxxfb-70epY_1zkEpxZj4HoIjFY5EWoGvKCrc" target="_blank">Fotó: fehervarav19.hu</a>
Bejárhatták a szurkolók az épülő Alba Arénát – pontosabban a már álló alapjait, s remélik, a Volán új otthonában is ugyanaz a hangulat uralkodik majd, mint az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Szürke betontömeg egyelőre csupán, mégis óriási érdeklődés övezi a Székesfehérváron épülő Alba Arénát. A Hydro Fehérvár AV19 márciusi, évadzáró szurkolói ankétján felvetődött a kérdés, lesz-e lehetőség bejárni a készülő, nagyjából hatezer fő befogadására alkalmas létesítményt a közeljövőben. A klub, a város és az építkezés vezetői pedig nem teketóriáztak soká, s néhány szerencsés szurkolónak máris megmutatták, hogy áll a munka.

Fotó: fehervarav19.hu
Fotó: fehervarav19.hu

„A szerkezet nagy része elkészült, és már a tetőszerkezet külső héjazatát is építik. Egyre inkább elhisszük, hogy megvalósul a város több évtizedes álma, és lesz egy ilyen arénája – mondta Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. – Ezért a legkitartóbb törzsszurkolóinkat körbevittük a létesítményben, hiszen nélkülük nem érhettük volna el azokat az eredményeket, amikkel kiérdemeltük, hogy ez a projekt egyáltalán megvalósulhasson.”

Fotó: fehervarav19.hu
Fotó: fehervarav19.hu

A fő-építésvezető, Gábor Péter becslése szerint 45-50 százalékos állapotban láthatjuk a csarnokot, december huszonnyolcadikára tervezik az átadást. Jelenleg a küzdőtér akusztikai szigetelésén dolgoznak, de annak formája már végleges, ezért időszerű volt, hogy a szurkolókkal is megosszák, hol tartanak.

Fotó: fehervarav19.hu
Fotó: fehervarav19.hu

„Attól tartottam, elveszik majd a Raktár utcára jellemző hangulat – ismerte be Szalai Gábor, a Volán szurkolója. – De bejártuk az arénát, voltunk a küzdőtéren is, láthattuk, alaptalan volt a félelem. Szerintem az osztrákok is ámulni fognak, amikor belépnek.”

Fotó: fehervarav19.hu
Fotó: fehervarav19.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik