A szezon elején Jean Todt nem fogadott volna Kimi Räikkönenre

Vágólapra másolva!
2007.10.29. 14:54
A szezon elején Jean Todt még nem fogadott volna arra, hogy Kimi Räikkönen nyeri az 58. Formula-1-es világbajnokságot, mert úgy érezte, a Ferrari autónak megbízhatósági problémái akadályozzák a siker elérésében. A maranellóiak vezérigazgatója szerint a fordulathoz kellett a csapat kiváló mentalitása, hiszen a munkatársak egy pillanatra sem adták fel a reményt.
Ferrari-tabló a maranellói ünnepségről
Reuters
Ferrari-tabló a maranellói ünnepségről
Ferrari-tabló a maranellói ünnepségről
Reuters
Ferrari-tabló a maranellói ünnepségről

„Az igazat megvallva, sohasem fogadtam volna arra, hogy a Scuderia Ferrarinál első szezonját töltő Kimi Räikkönen világbajnok lesz. Túl sok gondunk volt az autó megbízhatóságával” – jelentette ki Jean Todt az olasz istálló maranellói ünnepségén.

Az idény nagy részében az újonc Lewis Hamilton vezetett összetettben, előfordult, hogy már 26 ponttal húzott el Räikkönentől. A McLaren-Mercedestől igazolt finn klasszis azonban megtáltosodott a hajrára, kihasználta a vetélytársak gyengébb pillanatait, végül 1 ponttal előzte meg a brit újoncot és a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót.
„Ismét megmutattuk, hogy milyen a mentalitásunk: sohasem adjuk fel a harcot, amíg van esélyünk. Az utolsó verseny különösen csodálatos volt: tudtuk, hogy meg kell szereznünk az első és a második helyet. Kiminek meg kellett előznie Felipét, hogy távol tartsa Alonsót és persze Lewis sem végezhetett a hatodik helynél jobb pozícióban. Így is történt”’ – emelte ki a Brazil Nagydíj történéseit a Ferrari főigazgatója.

Jean Todt hozzátette: a Ferrari idén sem tudta teljesen kiküszöbölni a tavalyi szezont elrontó műszaki gondokat, de mindent megtettek azért, hogy Räikkönen és Massa folyamatosan javuló autóval versenyezhessen.

„A megbízhatósági problémák miatt veszítettük el a 2006-os világbajnokságot, és idén is akadtak kisebb-nagyobb problémáink. De mindent megtettünk ezek elkerüléséért, folyamatosan analizáltak az eseteket – jegyezte meg a maranellóiak főigazgatója.

Jean Todt szerint Ross Brawn és Paolo Martinelli távozása miatt elkerülhetetlen volt a szakmai stáb összetételének és feladatköreinek átalakítása, így az istálló „életfilozófiáját” is módosítani keleltt.

„Átmeneti évnek szántuk a 2007-es szezont, így még édesebb a kettős siker íze” - zárta mondandóját Jean Todt, aki a tavalyi szezon végéig „csak” csapatfőnökként tevékenykedett a Ferrarinál.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik