Párizsban már most nyert a magyar csapat

Bobory Balázs (Párizs)Bobory Balázs (Párizs)
Vágólapra másolva!
2024.04.18. 19:38
Fotó: Adidas
Csütörtökön lehullt a lepel, a magyar olimpiai csapat hivatalos sportszergyártója, az Adidas ünnepélyes keretek között mutatta be új kollekcióját, és talán elfogultság nélkül mondható, hogy a mieink számára készített volt az egyik legmutatósabb.

 

Őszi hűvösben gurult be lassan a gép csütörtök reggel a Charles de Gaulle repülőtéren a neki kijelölt helyre, a rajta helyet foglalók pedig a Terminal 1 épületére pillantva rögtön meggyőződhettek, hogy bizony a francia fővárosban ebben az évben olimpiát rendeznek, mindenhol az esemény logói, hivatalos emblémái feszültek.

Párizs lázban ég.

Sorjáznak a július 26-án kezdődő játékokat felvezető események, egy kis magyar küldöttség is ilyenre érkezett. A sportolóinkat öltöztető német gigacég, az Adidas saját, impozáns arénájában mutatta be olimpiai kollekcióját, a mieink mellett többek között a britek, a franciák, a németek, a lengyelek, vagy éppen a törökök felszereléseit is ezen a rendezvényen láthattuk először.

„Parádés” – foglalta össze egy szóban véleményét a prezentációt megelőzően a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Fábián László a számunkra megalkotott pólók, rövidnadrágok, melegítők, mezek minőségéről, kinézetéről, ő volt a kevesek egyike, aki korábban is láthatta a ruhadarabokat.

Aztán megkezdődött a show, a kisebb divatbemutatón modellként a különböző nemzetek klasszis sportolói szerepeltek, a mieink részéről Érdi Mária, világbajnok vitorlázó, Pigniczki Fanni, világbajnoki bronzérmes ritmikus gimnasztikázó, Manhercz Krisztián vb-aranyérmes vízilabdázó és Koch Máté, világbajnok vívó lépett az emelvényre. Az már a lelátóról is látszott, hogy a magyar csapat light mentaszínű melegítőfelsői magához vonzzák a tekinteket és nagyszerűen harmonizálnak a viridian zöld, az élénk piros és a fehér színekkel.

Fotó: Adidas

„Amikor megérkeztünk, mások próbálták még el helyettünk a programot, aztán kétszer mi is végigsétáltuk, szerencsére élesben, harmadszorra sikerült a legjobban – mondta mosolyogva az egyik „férfimanöken”, Manhercz Krisztián. – Már a bemutató előtt jöttek hozzánk a többi nemzet sportolói, hogy mennyire tetszenek nekik a felszereléseink, szerintem is nagyon jók lettek a színek, de a legfontosabb, hogy kényelmesen érezzük magunkat bennük, az olimpia alatt két hétig végig ezekben kell lennünk.”

Az Adidas tehát kitett magáért, remélhetőleg ez is hozzájárul ahhoz, hogy a magyar sportolók szép sikereket érjenek el a nyáron az olimpián. Érdi Mária különösen örült, hogy részt vehetett ezen az eseményen, hiszen a vitorlásversenyeket természetesen nem Párizsban, hanem Marseille-ben rendezik, így legalább most eljöhetett a francia fővárosba. Koch Máté számára élményt jelentett szembesülni azzal, hogy a városban lényegében már minden a játékokról szól, néhány hónap múlva pedig itt kísérelhet meg a párbajtőrözők között egyéniben és/vagy csapatban a csúcsra jutni.

Bő három hónap van már vissza, a szerelésekkel biztosan nem lesz baj, ebben a kategóriában már nyertünk egy aranyat.

Videó a bemutatóról:

 

KOCH Máté, világbajnok párbajtőröző: – Jók a színek, kényelmes a ruha, nagyon tetszik. Olyannyira, hogy muszáj lenne ezt nagyobb nyilvánosság előtt megmutatni a dobogón az olimpián. Ez lesz az első alkalom, hogy játékokon szerepelek, igyekszem kizárni minden külső tényezőt és csak a vívásra akarok koncentrálni. Szeretnék Szilágyi Áronék nyomdokaiba lépni.

GYULAY Zsolt, a MOB elnöke: – Rendkívül látványos volt a bemutató és nagyon szépek a magyar felszerelések. Örülük, hogy továbbra is tagjai vagyunk az Adidas-csapatnak, más nem tudta volna ilyen színvonalon megcsinálni, amire szükségünk van.

Grant HOLLOWAY, világbajnok amerikai gátfutó: – Nagyon kényelmes és szép minden, a sportolónak fontos, hogy jól is nézzen ki, amikor a pályára lép. Eddig nagyon jó szezonom volt, ha a motivációm nem növekedne időről időre, nem is lenne értelme atletizálnom, most is az a fontos, hogy egyre jobb és jobb legyek, az olimpián pedig nagyon szép eredményt szeretnék elérni.

VÉLEMÉNYEK

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik