Az Év Sportolója Gála: Ez már társadalmi esemény, odafigyel rá mindenki – Novotny Zoltán

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2023.12.28. 20:16
A 66. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát szervező Magyar Sportújságírók Szövetsége csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be a kategóriák újságírói szavazás alapján szűkített hármas listáit. Az esemény után a legendás rádiós sportriporterrel, az MSÚSZ tiszteletbeli elnökével, Novotny Zoltánnal beszélgetett az NSO Tv stábja.

Novotny Zoltán szerint remek mezőnyből válogathattak idén is a sportújságírók.

„Ugyanakkor, mint mindig, fejtörést okozó is volt annak ellenére, hogy véleményem szerint a férfiaknál, a hagyományos csapatoknál, az egyéni sportokon alapuló csapatoknál, az edzőknél nagy volt az összhang. A szórás a női versenyben adódott, és nyilván szoros volt a befutó, mint ahogy egy-egy harmadik hely is más kategóriákban érdekes volt. Ez mindig így van. Ez a hatvanhatodik év sportolója, én gyakorlatilag mindegyiket átéltem. 1985-ig is rendszeresen szavaztam, onnantól pedig hosszú évekig az én felelősségem volt a választás lebonyolítása, a díjátadás, hiszen tizenhét évig a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke voltam.”

Videónkban kicsit részletesebben is mesél erről az időszakról, reagál arra, hogy rekordmennyiségű, 471 szavazat érkezett, illetve azt is elárulja, az ő voksai mennyire egyeztek meg a top 3-as listákkal.

A beszámolót az eredményhirdetésről és a top hármas listákat ITT találja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik