Asztalitenisz: a Budaörs már csak egy győzelemre van a BL második csoportkörétől

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.09.23. 21:06
null
A BL első csoportkörében három meccs után veretlenül álló Budaörsi SC (balról): Szvitán Krisztina szakosztályvezető, Dari Helga, Póta Georgina, a főszponzort képviselő Szabó Zsolt, Somlyó Gergely klubelnök, Madarász Dóra, Fazekas Mária, Molnár Kendra, Pink Márk edző (Fotó: Budaörsi SC)
Továbbra is hibátlan mérleggel áll a Budaörsi SC női csapata a Bajnokok Ligája első csoportkörében, miután a harmadik fordulóban a házigazda cseh TT Moravsky Krumlov ellen 3:0-ra győzött, a férfiaknál a PTE PEAC Dubrovnikban a második mérkőzését is elveszítette, a lengyel Polski Cuker Gwiazda 3:0-ra verte a magyar bajnokot.

 

Az európai kupaporondon sorozatban huszonegyedik alkalommal szereplő SH-ITB Budaörsi SC női csapata ezekben a napokban a csehországi Moravsky Krumlovban, a Bajnokok Ligája első csoportkörének B-csoportjában játszik. A magyar bajnok a cseh HB Ostrov (3:0) és a spanyol Tecnigen Linares (3:1) elleni győzelemmel a háta mögött várta a hazaiak elleni összecsapást. A találkozóra a Póta Georgina, Madarász Dóra, Fazekas Mária hármassal állt fel a budaörsi együttes, a túloldalon pedig a tajvani Lin Csia-hszüan, a litván Marija Mikalauskyte és az orosz Jekatyerina Csernyavszkaja próbálta felvenni a versenyt – mint kiderült, nem sok sikerrel. A 3:0-s győzelem ellenére korántsem volt sima a párharc, hiszen Póta és Madarász is csak a rövidített játszmában tudott ellenfele fölé kerekedni és Fazekasnak is négy játszma kellett, hogy hozza a maga partiját. A Budaörsi SC így három győzelemmel áll a csoportjában, azaz vasárnap kora délután, a francia TT Joué les Tours elleni összecsapás dönt csoport első helyéről, s ezzel együtt arról, hogy a magyar bajnok a folytatásban a BL második csoportkörében, vagy a második számú kupasorozatban, az Európa-kupában folytathatja.

A férfiaknál az ugyancsak magyar bajnok PTE PEAC Kalo-Méh szerényebb reményekkel indult el Dubrovnikba, a BL első csoportkörének küzdelmeire. A pécsiek szombat délelőtt 3:0-ra kikaptak az osztrák TT Wiene Neustadt együttesétől, az esti programban pedig a nem kevésbé erős lengyel Polski Cuker Gwiazda volt az ellenfél. A mecseki alakulat összeállítása egy helyen változott, ezúttal Pető Zsolt és Demeter Lehel mellett Molnár Dávid kapott lehetőséget, míg az ellenfélnél a japán Takakiva Taku, a moldáv Vladislav Ursu és a lengyel Artur Grela szerepelt. Az eredmény ezúttal is az erőviszonyoknak megfelelően alakult, a lengyelek 3:0-ra nyertek, ezzel eldőlt, hogy a pécsiek semmiképpen sem juthatnak tovább a BL második csoportkörébe, így marad az Európa-kupa, ami viszont a horvát STK Libertas Marinkolor elleni vasárnap délelőtti összecsapás eredményétől függetlenül biztosan megvan.

ASZTALITENISZ, BAJNOKOK LIGÁJA
FÉRFIAK, 1. CSOPORTKÖR, A-CSOPORT (DUBROVNIK):

Polski Cuker Gwiazda (lengyel)–PTE PEAC Kalo-Méh 3:0
Takakiva–Pető Zsolt 3:0 (0, 9, 7)
Ursu–Demeter Lehel 3:1 (3, –9, 4, 3)
Grela–Molnár Dávid 3:0 (7, 12, 4)
TT Wiener Neustadt (osztrák)–STK Libertas Marinkolor (horvát) 3:1
Az állás: 1. Wiener Neustadt és Gwiazda 2-2 győzelem, 3. PTE PEAC és Marinkolor 0-0

NŐK, 1. CSOPORTKÖR, B-CSOPORT (MORAVSKY KRUMLOV):
SH-ITB Budaörsi SC–TT Moravsky Krumlov (cseh) 3:0

Póta Georgina–Lin Csia-hszüan 3:2 (3, –5, 5, –9, 6:1)
Madarász Dóra–Mikalauskyte 3:2 (–4, 6, –7, 3, 6:3)
Fazekas Mária–Csernyavszkaja 3:1 (–4, 6, 6, 3)

TT Joué les Tours (francia)–HB Ostrov (cseh) 3:0
Az állás: 1. Budaörsi SC és TT Joué les Tours 3-3, 3. HB Ostrov 1, 4.Moravsky Krumlov ésTecnigen Linares (spanyol) 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik