Vívó-vb: Olha Harlan pástra léphet a csapatversenyen

Vágólapra másolva!
2023.07.28. 22:30
null
Olha Harlan (Fotó: MTI)
Csütörtökön fekete lapot kapott, s bár ez 60 napos eltiltást von maga után a szabályok szerint, Olha Harlan mégis pástra léphet a szombati csapatversenyen az ukrán női kardválogatott tagjaként.

 

Indulatokat, heves érzelmeket – és értetlenséget is kiváltott Olha Harlan „tette” csütörtökön a női kardozók egyéni versenyének főtábláján a milánói világbajnokságon.

Mint ismert, az ukránok olimpiai, világ- és Európa-bajnok vívója a 32 közé jutásért 15:7-re legyőzte az orosz Anna Szmirnovát, ám az asszó után nem fogott kezet ellenfelével, ezért fekete lapot kapott.

És az a szabályok értelmében 60 napos eltiltással jár, így csütörtökön mindenki elkönyvelte, hogy Harlan a csapatát hozta nehéz helyzetbe.

Pénteken azonban a Nemzetközi Vívószövetség (FIE) közleményében tudatta, hogy engedélyezi Harlan szereplését az ukrán kardcsapatban a milánói világbajnokságon.

A FIE, bár továbbra is úgy véli, hogy a büntetés a szabályoknak megfelelő volt, s ezt maga a sportoló is elismerte, az olimpiai mozgalom szellemében, az eset érzékeny volta miatt, s miután a vezetők találkoztak a sportolóval, úgy döntött, üzen minden sportszövetségének, és engedi, hogy Harlan mégis ott legyen társaival a pástokon a csapatversenyben.

„Hálás vagyok a döntésért – reagált Olha Harlan. – Egy sportoló számára a legfontosabb, hogy versenyezhessen. A családjáért, a csapatáért, a hazájáért, és azokért, akik szurkolnak neki és támogatják őt. Nagyra értékelem azt a sok-sok támogatást, amelyet ezekben a napokban kaptam a világ minden tájáról.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik