Kékszalag: már a Keszthelyi-öbölben az éllovas, óriási rekord születhet

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.06. 14:34
null
Rekordidőn belül az élmezőny az 55. Kékszalagon (Fotó: Koncz Márton)
Továbbra is a címvédő MLS Raiffeisen Fifty-fifty áll az élen az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon. Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenyén a Józsa Márton által kormányzott hajó alig több mint három óra alatt ért a Keszthelyi-öbölbe, ezt a pontot a tavalyi rekord során öt óra és hat másodperc alatt érték el – írta a kekszalag.reblog.hu.

A verseny hivatalos honlapján 13.51-kor közölték, hogy az induló 515 hajó közül mind elérte a balatonkenesei bóját – kivéve a felborult Rafficát.

Az élmezőnyben Badacsonynál a Prospex-Delta Sailing Team állt a harmadik helyen a Fifty-fifty és az RSM mögött, s a helyzetjelentés szerint közeledett a másodikhoz, mögöttük pedig öt kilométeres látótávolságba volt a Team Kaáli és az AUDAX Django.

A rekordgyőztes Litkey Farkas hajója, a Process Solutions csaknem 20 csomóval halad a Szigligeti-öbölnél, míg a Fifty-fifty 14.03-kor érte el a keszthelyi bóját, mögöttük 14.13-kor érkezett meg ugyanerre a pontra a második RSM, amely kb. 200 méterrel előzte meg a harmadik Prospex-Deltát. Az élmezőny bőven rekordidőn belül megy, hiszen Józsáék a tavalyi csúcsdöntés során öt óra és hat másodperc alatt értek Keszthelyre, most pedig három óra és két perc kellett ehhez.

A Fifty-fifty, az RSM és a Prospex-Delta után negyedikként a Team Kaáli, majd a Nanushka Forestay, aztán az AUDAX Django fordult a keszthelyi bójánál a 14.22-es közlés szerint.

Az első két helyezett Vonyarcvashegy magasságában találkozott egymással.



Mint megírtuk, az egyik egytestű, a Raffica felborult, ezért fel kellett adnia a versenyt. A hajót 13.30-kor állították talpra – erről videó alább.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik