EJ, cselgáncs: a hetedik helyen zárt a magyar női csapat

Vágólapra másolva!
2023.07.01. 16:01
null
Pupp Réka (Fotó: MTI)
A vigaszágon kiélezett meccsen veszített, ezzel a hetedik helyen zárt a magyar válogatott a cselgáncsozók vegyes csapatversenyében a krakkói központú Európai Játékokon.

A Krynica Zdrójban zajló viadalon a magyar csapat az ukránok és a lengyelek legyőzésével kezdett, a negyeddöntőben viszont 4–3-ra elveszítette a németek elleni fordulatos csatát.

Az éremszerzés reménye ezzel viszont még nem vált semmivé a válogatott számára, a bronzéremig vezető úton a portugálok elleni vigaszági meccsen kellett volna az első lépést megtenni.

Az összecsapás Czerlau Jennifer (+70 kg) vereségével kezdődött, miután három intést is összeszedett Carolina Salgueiro Bento ellen. A hátrányt aztán Cirjenics Miklós (+90 kg) a Diogo Querido Brites elleni ippongyőzelemmel ledolgozta, majd Pupp Réka (57 kg) Ana Catarina Gordo Agulhas feletti, szintén ipponnal elért győzelme már magyar előnyt eredményezett.

A folytatás viszont nem sikerült, mivel Szegedi Dániel kikapott Joao Pedro Lobato Crisostomótól, majd Gercsák Szabinát Tais Bianca Vasconcelos de Pina győzte le.

A hatodik párban Gőz Roland győzelmi kényszerben lépett tatamira, de elbírta a nyomást és felülmúlta Diogo Alexandre Luist. A mindent eldöntő meccsen viszont Diogo Querido Brites visszavágott Cirjenics Miklósnak, így a portugálok jutottak a bronzmérkőzésbe, a magyar csapat pedig a hetedik hellyel fejezte be szereplését.

A 2018-as jekatyerinburgi első vegyes csapat Eb-n a fiatal magyar alakulat kikapott az ukránoktól az első fordulóban. A 2019-es minszki Európai Játékokon együttesünk helyezetlenül zárt, miután vereséget szenvedett a fehéroroszoktól. Az Ufában lebonyolított 2021-es oroszországi Eb-ről a magyarok sérülés és betegségek miatt lemaradtak. Tavaly novemberben, a franciaországi Mulhouse-ban viszont ötödikek lettek.

EURÓPAI JÁTÉKOK
CSELGÁNCS
NŐI CSAPATVERSENY
A 32 között

Magyarország–Ukrajna 4:1
Nyolcaddöntő
Magyarország–Lengyelország 4:1
Negyeddöntő
Németország–Magyarország 4:3
Vigaszág
Portugália–Magyarország 4:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik