Sportrádió: „Nem vagyunk hajlandóak együtt dolgozni a kapitánnyal”

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.08.04. 18:57
null
Gulyás Michelle (Fotó: Nemzeti Sport)
A Sportrádió Hazafutás című műsorának vendége volt Tibolya Péter, az UTE öttusaszakosztályának vezetője, aki beszélt két versenyzőjéről, Gulyás Michelle-ről és Szép Balázsról is, valamint a női szövetségi kapitánnyal való konfliktusról is.

„Számítottam is, meg nem is a világbajnokságon elért eredményekre (Gulyás egyénben ezüst-, csapatban bronzérmes lett, Szép egyéniben bronz-, csapatban ezüstérmet szerzett – a szerk.). Michelle minden világkupaversenyén dobogón állt, Balázs harmadik és negyedik helyet szerzett, tehát voltak pozitív előjelek. Ugyanakkor történtek nem kívánatos események, amik nem segítették a felkészülést.”

„Michelle két héttel a vébé előtt koronavírusos lett. Az edzőkollégákkal próbáltuk megfelelő állapotba hozni. Aztán az edzőtáborból sírva hívott, hogy a szövetségi kapitány (Kállai Ákos – a szerk.) olyanokat terjeszt róla, amik nem igazak. Nem szeretném ezeket részletezni, de felháborító dolgokról beszélünk. Ezek tükrében a második hely csodálatos eredmény.”

„Vannak feszültségek Az UTE nagyon sokat segít, de a szövetségtől semmilyen szakmai támogatást sem kapunk. Nincsen stratégia, óriási a feszültség a versenyzők és a szakma között. Ez szerintem nem megengedhető.”

„Benne van az alapszabályzatban, hogy a szövetségi kapitánynak látogatnia kell az edzéseket, de szerintem azt sem tudja, hogy hol van az UTE-pálya. Ezek nem megengedhetők egy szervezetben. Nem árt, ha a versenyzők érzik, hogy a szövetség értük van. A klubokban azért komoly szakmai munka folyik, ennek köszönhetők az eredmények.”

„Nem vagyunk hajlandók a női kapitánnyal együtt dolgozni a jövőben. Hátráltattak, és sok negatívum ért minket. Ha nem tudnak segíteni, az rendben van, de nem tudjuk elfogadni, ha hátráltatnak minket. Ezért nem tudunk együttműködni vele a továbbiakban sem.”

Szerintem nem fordulhat elő, hogy Gulyás Michelle nem lesz válogatott, mert annyira kimagaslik a magyar mezőnyből, de nem vagyunk hajlandóak együttműködni a kapitánnyal. Nem megyünk edzőtáborba, sehova, ahol ő is ott van.”

„Arra kértem a versenyzőket, hogy a világbajnokságig ne foglalkozzunk ezzel, mert nem szerettem volna, hogy a fókusz lekerüljön a lényegről. A vébéről hazatérve beszéltünk a további lépésekről, és arra kértek, hogy a legmagasabb szinten képviseljem ezt a dolgot, hogy változás legyen. Fontos, hogy béke legyen és nyugalom, és a versenyzőknek csak a munkájukra kelljen figyelniük.”

A teljes interjú:


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik