Televízió: összeálltak a Sport Tv bajszos műsorvezetői – képek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.25. 17:50
null
A Movember mozgalom nagykövetei (Fotók: Sport Televízió)
A Sport TV négy műsorvezető-kommentátora, Ágai Kis András, Kaplár F. József, Matuz Krisztián és Petur András is beállt a Movember mozgalom bajszos nagykövetei közé. Egész novemberben bajszosan szerepeltek a képernyőn, ezen a héten pedig összeálltak egy közös műsor erejéig, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmód és a szűrővizsgálatok fontosságára.

A tévénézők közül sokan nem értették talán, miért viselnek bajszot a Sport TV műsorvezetői. Az ok azonban pofonegyszerű, több más híresség mellett ők is Movember nagykövetnek álltak, hogy népszerűsítsék a Magyarországon immár nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Movember Hungary mozgalmat. Ennek célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a férfiaknak is törődniük kell egészségükkel és szembe kell nézniük az egyik legelterjedtebb férfibetegséggel, a prosztatarákkal. A lelkes résztvevők novemberben egy hónapon át növesztik a kampány védjegyeként szolgáló, különböző formájú és hosszúságú bajszokat – ezzel is felhívva a figyelmet a betegség megelőzésére, a férfiak egészségének fontosságára.

Ágai Kis András: „Borostát és körszakállat már viseltem kampányszerűen, bajuszt még soha. Sejtésem szerint nem is lesz túl előnyös, de ennek most semmi jelentősége. Egy régi szlogen jut eszembe, amely így hangzott: Törődjön többet egészségével! Én ezt most úgy módosítanám: Törődjünk többet egymás egészségével!”

Ágai Kis András
Ágai Kis András

Kaplár F. József: „Amikor lassan már fél évszázada bajuszt sederintettem, drága emlékű Édesanyám finoman így osztott ki: „Fiam, majd eljön az idő, amikor inkább fiatalítanád magad!" Ebből ugye az is kiderül, hogy én már bizony erősen e randa kór által veszélyeztetett korosztályhoz tartozom. Ígérem, magamért és férfitársaimért drukkolva, ha kell a bajuszon kívül is minden „diplomáciai" furfangot bevetek immár nagykövetként az ügy, azaz a megelőzés érdekében!”

Kaplár F. József
Kaplár F. József

Matuz Krisztián: „A bajusz eszköz, cél a figyelemfelkeltés, amely – biztosan tudom – működik, hiszen jómagam is így ismertem meg a Movember mozgalmat. Amikor otthon bejelentettem, hogy bajuszt növesztek, a hároméves kislányom megkérdezte: „Apa, nem fog fájni neked?" Nem. És azt szeretném, hogy később másnak se fájjon. Ezért csatlakoztam tehát, és egy próbavágás után bátran állíthatom, a figyelemfelkeltés garantált.”

Matuz Krisztián
Matuz Krisztián

Petur András: „Az a helyzet, hogy semmit nem tudok a saját prosztatámról. És szeretném, ha ez jó sokáig így is maradna. Most pár hétig rémesen fogok kinézni, de teszem ezt abban a reményben, hogy soha senkivel nem kell majd a prosztatájáról beszélgetnem. Szűrjünk az édes nemtudásért!”

Petur András
Petur András

Bár a kampány még november végig tart, a négy bajszos nagykövet most összeállt egy egyedi Heti helyzetre, ahol többek között a kampányban való részvételükről és bajszos történeteikről is mesélnek, de vendégül látják a Movember Hungary alapítvány vezetőjét, Honti Dánielt is.

A „bajszos” Heti helyzetet pénteken 20 órától láthatják a nézők a Sport1-en.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik