A Calcio titkai: Hogyha én Nicaraguában születtem volna, ugyanez a kapus volnék – Buffon

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.08.11. 20:20
null
Buffon mindig Buffon marad (Fotó: Getty Images)
Az IFFHS által minden idők legjobb kapusának megválasztott, a visszavonulását a napokban bejelentő Gianluigi Buffon is azok között van, akik exkluzív interjút adtak a Sport TV-nek. Augusztus 12-én a Sport TV-re és az AMC Mikróra is visszatér „A Calcio titkai” a második évaddal, és ennek első epizódja a legendáról szól majd.

Három új résszel is jelentkezik az MSÚSZ Nívódíját elnyerő „A Calció titkai” sorozat, amely az olasz labdarúgás kulisszái mögé enged bepillantást, és az itáliai sportélet nagyjai szólalnak majd meg a második évadban is – írta közleményében a Sport Tv és az AMC Networks. – Találkozhatunk az Internazionale jelenlegi és a Juventus korábbi elnökével, Giuseppe „Beppe” Marottával, illetve Olaszország legnépszerűbb futballshow-ja, a Qui studio a voi stadio (QSVS) Direttoréjával, Fabio Ravezzanival. Így az olasz labdarúgás egyik legsikeresebb sportvezetője avat be minket abba, hogyan vezetett csúcsra két sztárcsapatot is, illetve azt is megtudhatjuk például, mi vezetett ahhoz a forradalomhoz, hogy a női műsorvezetők kiemelt szerepet kapjanak Itáliában a labdarúgóműsorokban, vagy milyen az, amikor a fogadási maffia üldözi a tévéseket.

Kéri András Dániel és a stáb meglátogatta Parmában a legendás Gianluigi Buffont, aki a napokban jelentette be, hogy 45 évesen visszavonul, előtte azonban az egyik utolsó exkluzív interjúját a Sport TV-nek adta. Róla szól a második évad első része. Az adás fókuszában a válogatott- és klubsikereit (Parma, Juventus és PSG) övező legizgalmasabb történetek állnak, rajta kívül számos olasz szakmabeli szólal meg a róla szóló fejezetben. Buffon beszél az elnyert vb-győzelem körüli mostoha körülmények (Calciopoli) idején megélt lelkiállapotáról, a Juventusszal elbukott BL-döntőinek okairól.

Buffont a Juve szurkolói akkor zárták igazán a szívükbe, amikor a kapus követte a másodosztályba száműzött együttest a Serie B-be. Kevesen tudják azonban azt, hogy Buffon 2006 nyarán igent mondott a Milannak, és végül Silvio Berlusconi gátolta meg az átigazolását. Őszintén válaszolt arra a kérdésre is, hogy mit jelentett számára világbajnokként a másodosztályban védeni.

„Egy olyan pillanata volt mindez a karrieremnek, amikor volt lehetőségem üzeneteket adni a külvilág felé. Én pedig mindig is a döntéseimmel üzentem a világnak! Az életben mindig van, aki bort iszik és vizet prédikál, és van, aki a tetteivel bizonyít. Bárki gondolhat bármit, én magamat az utóbbi kategóriába helyezem. Másokkal ellentétben sohasem csókolgattam a mezemet, de a tetteimmel mindig tiszteltem a klubot, a szurkolókat, a társaimat és a csapatomat is” – mondta erről Buffon, aki két részletben 19 szezonon át védett Torinóban, ebből a 2006–2007-es kiírást a Serie B-ben.

Tisztában van azzal, hogy szerencsés, mert Olaszországban született, mert ez is kellett ahhoz, hogy ennyi sikert érjen el, és hogy sokan a futballtörténelem legjobb kapusaként gondoljanak rá.

„Hogyha én Nicaraguában születtem volna, ugyanez a kapus volnék, mégsem tekintene senki engem a világ legjobbjának. Ha Messi Tunéziában született volna, nem tekintenék ma a legjobbnak őt sem. Ha Cristiano Ronaldo gaboni volna, hasonló érvet sorakoztatnánk fel. Ezek a szempontok mind fontosak az értékeléskor.”

Az első rész előzetese:

A sorozat részei:

A Calcio titkai, 2. évad, 1. rész: augusztus 12., szombat, 17.45, Sport1; augusztus 12-től az AMC Mikrón.

A Calcio titkai, 2. évad, 2. rész: augusztus 15., kedd, 18.30, Sport1; augusztus 12-től az AMC Mikrón.

A Calcio titkai, 2. évad, 3. rész: augusztus 18., péntek, 20.00, Sport1; augusztus 12-től az AMC Mikrón.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik