A Sport1 volt a legnézettebb kereskedelmi sportcsatorna 2023-ban

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.30. 13:16
Az FTC játékosainak öröme, miután bejutottak a 2022–2023-as idényben a Bajnokok Ligája döntőjébe (Fotó: török Attila)
Címkék
A Sport Tv tájékoztatása szerint a Nielsen Közönségmérés adatai alapján 2023-ban minden korosztályban a Sport Tv portfóliója volt a legnézettebb kereskedelmi sport portfólió Magyarországon, míg a kereskedelmi sportcsatornák versenyében a Sport1 végzett az első helyen.

Az év legnézettebb közvetítéssorozata a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője volt, amelyen a második helyen végző FTC-Rail Cargo Hungaria és bronzérmet szerző Győri Audi ETO KC csapatának is szurkolhattunk. A 2023–2024-es kézilabdaidényben öt magyar együttes is főtáblára jutott, így az esztendő rekordszámú, összesen 75 magyar érdekeltségű kézilabda BL-meccset tartogatott, továbbá 51 alkalommal drukkolhattunk hazai együtteseinknek a nemzetközi kupákban.

A Sport Tv közvetítette a legtöbb Bajnokok Ligája-találkozót (147 kézilabda-, 102 labdarúgó- és 17 jégkorongmérkőzést), összesen 266-ot.

Az év végén ismét nagyon sokan követték a dartsvilágbajnokságot, a sportág népszerűségét pedig jól mutatja, hogy a 2024-es januári döntő rekordnézettséget hozott. Év közben több kisebb versenyt is közvetített a Sport Tv, a tavasszal minden csütörtökön jelentkező Premier League is nagy népszerűségnek örvendett.

A közlemény megjegyzi, hogy a Sport Tv-n szinte minden napra jutott/jut valami kimagasló sportesemény: keddenként és szerdánként a labdarúgó Bajnokok Ligája, szerdánként és csütörtökönként pedig a férfi kézilabda BL hoz kiemelkedő nézettséget, míg hétvégenként a női kézilabda BL-t és Európa-ligát, valamint az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot követik nagy figyelemmel a nézők.

„Mindezeken felül több olyan értékes és nemzetközi szinten is rangosnak számító esemény is látható a Sport Tv-n, mint az egyre több európai időpontban zajló meccset kínáló NBA összecsapásai, a legnagyobb UFC-gálák, vagy az Olasz Kupa és Szuperkupa, a Spanyol Kupa és a Német Kupa legfontosabb mérkőzései” – teszi hozzá a sajtóközlemény.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik