Birkózás: nagy riválisa is tiszteleg Polyák Imre előtt a temetésen

Vágólapra másolva!
2010.11.16. 15:33
A Grúz Birkózószövetség bejelentette, hogy Roman Rurua, a szovjetek egykori olimpiai bajnok és ezüstérmes klasszisa Budapestre utazik, tisztelegni nagy ellenfele, az elhunyt Polyák Imre előtt. Rurua részt vesz a Nemzet Sportolójának temetésén.

Az 1964-es olimpián Polyák Imre a Rurua ellen kiharcolt döntetlennel biztosította be az olimpiai bajnoki címét – három ezüst után. A grúz sportoló négy évvel később, Mexikóvárosban „aranyra cserélte" az érmét.

„Párhuzamosan, győzelmekkel haladtunk előre Imrével, fej fej mellett. Én produkáltam magam, dobáltam az ellenfeleket, látványos dolgokra törekedtem, ő pedig mintha minden mozdulatával takarékoskodott volna, és kicsit szürkén darálta le az éppen soron következőt. A döntő után már tudtam, hogy neki volt igaza. Mexikóban aztán már én is úgy birkóztam végig az olimpiát, ahogy ő. Amikor kihirdették a döntetlent, az első gondolatom az volt, hogy ennek a súlycsoportnak Imre a legnagyobb alakja, jogos, hogy ő az olimpiai bajnok" – idézte a Magyar Birkózószövetség honlapja Ruruát, aki 2002-ben Polyák vendége volt Budapesten.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik