Lemondott Angyal Zoltán, hétfőtől már nem ő a szövetségi kapitány

Vágólapra másolva!
2007.05.16. 15:49
A sportágban kialakult patthelyzet csúcsán távozik posztjáról Angyal Zoltán, a kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya. Ez a hétvégi szegedi kajak-kenu Világkupa sajtótájékoztatója után derült ki. Angyal a hétvégi Világkupát még vállalja, de ezzel befejezettnek tekinti a munkát. Baráth Etele, a szövetség elnöke nem fogadta el a lemondást, de ez a szakembert nem tántorítja el. További hír, hogy Kovács Katalin arra kérte az MKKSZ vezetőit: tekintsenek el a részvételétől a K2-esek 200 és 500 méteres futamában is.
Angyal Zoltán nem tudta megoldani a helyzetet, ezért távozott
Angyal Zoltán nem tudta megoldani a helyzetet, ezért távozott
Angyal Zoltán nem tudta megoldani a helyzetet, ezért távozott
Angyal Zoltán nem tudta megoldani a helyzetet, ezért távozott

Mint azt megírtuk, Angyal Zoltán szövetségi kapitány a sportág felelős szakmai vezetőjeként a hét elején úgy döntött: annak ellenére, hogy Fábiánné Rozsnyói Katalin Paksy Tímeát jelölte ki Kovács Katalin párjaként a csapatától távozott Janics Natasa helyett, 200 méteren Janics üljön be Kovács mellé a hajóba a Világkupán.

Fábiánné Rozsnyói Katalin erre a Nemzeti Sportban így reagált: „Ennyire ocsmány dolgot még életemben nem láttam”.

Angyal Zoltán kitartott döntése mellett, s a Nap-kelte szerda reggeli adásában kijelentette: tudja, hogy Kovács Janiccsal szeretne versenyezni párosban.

Kovács Katalin ezzel két tűz közé került, hiszen arra a kérdésre, hogy valóban Janiccsal akar-e egy hajóban evezni, ebben a helyzetben sem igennel, sem nemmel nem válaszolhatott.

A megoldást abban látta, hogy arra kérte a szövetség vezetőit: ne indítsák őt kettesben sem 500 méteren (Paksy Tímeával), sem 200-on (Janics Natasával).

Angyal Zoltán szövetségi kapitány a szegedi sajtótájékoztató után úgy érezhette, már nem ura a helyzetnek abban a közegben, amelynek ő az első számú szakmai vezetője.

A hivatalos esemény után újságírókkal közölte: hétfői hatállyal lemond tisztségéről. A Matyi-éri Világkupa-versenyen még ő a szövetségi kapitány. Baráth Etele, a szövetség elnöke nem fogadta el a döntést, ám Angyal elhatározása véglegesnek tűnik: hétfőtől nem tekinti magát szövetségi kapitánynak.

A Fábiánné–Janics szakítás nyomán az edzőnő elmondása alapján annyit lehet tudni, hogy Rozsnyói Katalin elégedetlen volt az egyesben és párosban is olimpiai bajnok Janics edzésmunkájával, a konfliktus kirobbanása előtt keményen „beszólt” egy tréningen.

Fábiánné lapunknak adott interjújában azt mondta, a kritikát Janics nem fogadta el, hanem kifakadt, majd elhagyta a csoportot. A vajdasági származású klasszis többször állította: nem ő hagyta cserben a társait, hanem őt küldték el a szolnoki műhelyből.

Angyal Zoltán úgy fogalmazott: tény, hogy Janics hibát követett el, azonban neki a nemzeti érdekeket kell képviselnie, és a célja, hogy együtt tartsa a Kovács, Janics párost, amely szerinte a világ legjobbja. ---- A ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik