MotoGP: Marc Márquez nem indul az Amerikai Nagydíjon

Vágólapra másolva!
2023.04.12. 12:24
null
Marc Márquez nem indul Austinban (Fotó: AFP)
Stefan Bradl helyettesíti majd a Repsol Honda csapatánál a sérült Marc Márquezt a gyorsaságimotoros-világbajnokság Egyesült Államokban sorra kerülő hétvégi viadalán.

A gyári istálló szerdán jelentette be, hogy a 33 éves német versenyzőt indítja majd a MotoGP-ben hatszoros vb-győztes Márquez helyett, aki a szezonnyitó Portugál Nagydíjon bukott és eltörte kézfejét. A 30 éves spanyol motoros jobb kézfejét megműtötték, és azután kihagyta az Argentínában rendezett második versenyhétvégét.

Márquez a portugáliai szezonnyitón elsodorta Miguel Oliveirát, ami miatt mindketten kiestek a versenyből. A futam után két hosszú körös büntetést szabtak ki rá a szervezők az argentin állomásra vonatkozóan, ott azonban nem állt rajthoz, így büntetését a mostani, egyesült államokbeli futamig meghosszabbították.

Csapattársa, az Argentin Nagydíj főfutamát szintén kihagyó Joan Mir ott lesz az austini mezőnyben.

Nem sokkal a Honda bejelentése után a Ducati azt közölte, hogy a szintén megsérült Enea Bastianini helyett Austinban a teszt- és tartalékversenyző Michelle Pirrót indítja. Bastianini ugyancsak a portugáliai idénynyitón bukott, eltört a jobb lapockája, ezért az argentin fordulót is ki kellett hagynia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik