BLOGRA FUTOTTUNK Terepfutóélmények a kemény tél előtt

Vágólapra másolva!
2021.10.21. 10:24
Blogszörfösünk szerencsésnek érzi magát, amiért közvetlen lakókörnyezetében olyan helyeket talál, ahol élmény a terepfutás, mindeközben pedig a legfrissebb élménybeszámolókat is felkutatta az ultraversenyekről.

Az utóbbi pár napban nagyon kedves hozzánk az időjárás, a gyönyörű enyhe őszi idő szinte hívogat egy kis terepfutásra. Nem is tehettem én sem mást, mint hogy hanyagoltam az aszfalt egyhangúságát, és felkaptattam a hegyes, erdős területekre a lakhelyem közelében, hogy láthassam a színeket, amiket csak ilyenkor lehet látni. A verőfényes napsütés kellemes meleget árasztott, gyönyörű kék volt az ég, és az erdő-mező csodás színekben pompázott. Annyi szépséget láttam, hogy rendre megálltam fotózni, eszembe is jutott Az igenember c. film, amelyben van egy rész, amikor futva fotóznak folyamatosan. Hát valahogy én is így tettem, nem foglalkoztam az órám adataival, egy idő után már le sem állítottam megálláskor, ez most egyáltalán nem erről szólt.

Egész jó kis futásokat tudtam így összehozni, ráérősen élveztem minden pillanatát.

Amíg be nem értem a sűrű erdős részekhez, addig még a pántos póló is elég volt, ott viszont vissza kellett öltöznöm, hiszen a napsugarak nem jutottak át a sűrű, néhol érthetetlenül elhanyagolt szakaszokon. Itt csapattam, amennyire a levelekkel takart köves részek engedték, de kijutva a mezőre ismét kényelmesen kocogtam. Remek volt, nekem a futás igazából erről szól. Ilyenkor zenét sem hallgatok, csak a természet hangjait.

Szerencsésnek éreztem magam, hogy olyan helyen lakom, ahol nagyjából 4 kilométer után ilyen terepen tudok futni, és hogy egyáltalán futhatok. Nem mondom, hogy nem lenne jó a kemény tél előtt még pár ilyen terepezés, de már ettől a néhány alkalomtól hihetetlenül feltöltődtem! Jó lesz rá visszagondolni a vacogós futások közepette!

UTRAKELEK.WEBNODE.HU
Hernádi László egyéniben teljesítette az Ultrabalatont, s most az élménybeszámolóján felül az utóhatásokról, a történtek értékeléséről írta meg gondolatait. A frissítésen legközelebb talán érdemes lesz egy kicsit változtatnia, de mentálisan rendkívül jól vette az akadályokat, ez tökéletesen rendben volt nála!

BARATRUNNING.COM
A Mátrabérc Trail teljesítéséről olvashatunk beszámolót, itt a táv 54 km, 2750 m szintemelkedéssel. Magabiztos, mélypont nélküli futás volt, ahol egyedül a meredek lejtőkről lejövetel okozott némi problémát. Mondjuk, nem csodálkozom, hiszen Barát Gabi az edzője a hölgynek, és az ő tanítványai a remek felkészítés miatt rendre pengén teljesítenek!

FUTNIMENTEM.HU
Evetovics-Balla Hajnalka elérkezettnek látta az időt, hogy ismét megméresse magát a BUFF 12 órás mezőnyében, s lám, milyen tökéletes időzítés volt, mert a nők között első helyen végzett 117,5 kilométerrel, összetettben pedig az ötödik lett. Tökéletesen összerakta a futását, rendben volt a frissítés, és fejben is végig tudott koncentrálni. Le a kalappal a kétgyermekes anyuka előtt!

GOWITHTHEFLOW.HU
A szerző a Korinthoszon indult a 80 kilométeres távon, amelyen remek futással, magabiztosan teljesített! Igazi mélypont nem is jött el, amikor pedig egy kicsit panaszkodni támadt kedve, a frissítésben segítő társai rutinosan meghallgatták, majd útjára indították. Euforikus célba futással zárta a versenyt!


MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?


Vigyünk változatosságot az edzésünkbe!


KREMLICZA LEVENTE


 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik