Hadd kerekedjen a popsi!

Vágólapra másolva!
2018.06.11. 20:47
Mi a kerek popsi titka? Hölgyek, figyelem! Akinek nem kerekedik magától, annak nem árt néhány gyakorlatot naponta elvégeznie, de jó hír, hogy igenis szépen formálható a fenék. Íme, néhány trükk.

A férfiakat a szép keblek mellett a formás popsik hozzák lázba, és most, hogy itt a bikiniszezon, és a strandokon érdemes villantani, a hölgyeknél értelemszerűen előtérbe kerültek a fenék megformálására alkalmas gyakorlatok.

Nem árt tudni, hogy a farizomnak három része van: kis, közép és nagy farizom. Mint a neve is mutatja, ez utóbbi teszi ki a legnagyobb részét fenekünknek. A farizom fontos szerepet tölt be a járás, futás, lépcsőzés, helyben állás során is. Hatással van a gerinc egészségi állapotára is, így nem csupán esztétikai a jelentősége.

 

Mitől kerek a popsi?


A rendszeres edzéstől. Igen, a rendszeres edzéstől! Nem elég hetente egyszer átmozgatni a farizmot, attól biztosan nem lesz kerek és feszes. Nem elég, ha valaki tavasszal kap észbe, hogy ideje lenne edzeni, hiszen hamarosan itt a nyár. Szinte egész évben mozgatni kell, terhelni, edzeni.


Milyen gyakorlatokat végezzek?


Ha előnyös a genetikád, elég lehet az is, ha olyan összetett gyakorlatokat végzel, mint a guggolás, felhúzás, kitörés vagy a fellépés. A többség azonban nem ilyen mázlista. Ebben az esetben az iménti feladatsorok mellett végezz izolációs gyakorlatokat, mint például a láblendítés hátra vagy oldalra csigáról, lábemelés négykézláb vagy a medenceemelés.

Hányszor kell edzenem a fenekemet?


Ez attól függ, milyen szintről kezded a tréningeket. Minél edzettebb egy izom, annál könnyebben szinten tartható az állapota. Ha nagy céljaid vannak, heti három-hat specifikus fenékedzés is szükséges lehet, ha nincsenek nagy terveid, esetleg teljesen kezdő vagy, a heti egy-két alkalom is megteszi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik