Bayern-kudarc a BL-ben is, a Lazio nyerte meg az első felvonást

Vágólapra másolva!
2024.02.14. 20:47
Ciro Immobile a tizenegyest megelőző pillanatokban (fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első találkozóján az olasz Lazio a német Bayern Münchent fogadta, és bár a vendégeknek több helyzetük volt, ezekből még a kaput sem találták el. Sőt egy buta Upamecano-szabálytalanság után ember- és gólhátrányba kerültek, mert tizenegyes is járt érte a Laziónak, amelyet Immobile belőtt (1–0) – az olaszok egygólos előnnyel utazhatnak a müncheni visszavágóra.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Lazio (olasz)–Bayern München (német) 1–0 (0–0)
Róma, Stadio Olimpico, 57 470 néző. Vezette: Letexier (francia)
LAZIO: Provedel – Marusics, Mario Gila (Patric, 81.), Romagnoli, Hysaj (Lazzari, 60.) – Guendouzi, Cataldi, Luis Alberto (Kamada, 81.) – Isaksen (Pedro, 74.), Immobile (Castellanos, 74.), Felipe Anderson. Vezetőedző: Maurizio Sarri
BAYERN: Neuer – Mazraui, Upamecano, Kim Min Dzse, Guerreiro – Kimmich, Goretzka (De Ligt, 73.) – L. Sané (Tel, 81.), Th. Müller (Choupo-Moting, 81.), Musiala – Kane. Vezetőedző: Thomas Tuchel
Gólszerző: Immobile (69. – 11-esből)
Kiállítva: Upamecano (68.)

A mérkőzésről szóló részletes beharangozónkat ide kattintva lehet elolvasni.

Az első félidő nem sok izgalmat tartogatott. Az olaszok a védekezésre koncentráltak, a bajorok támadtak, támadgattak, viszont a lövéseik a kaput sem találták el. A lehetőségek megvoltak, de a tömörülő védők valahogy mindig oda tudtak érni. Érezhető volt, hogy kevés gól fog születni, de arra mégsem lehetett biztosra fogadni, hogy a hazaiak fognak betalálni.

A második félidő elején ráijesztett a Lazio a Bayernre, a 48. percben ugyanis Isaksen nagy helyzetben nem tudta ellőni a labdát Neuer mellett. A meccs képe nem alakult át, sőt kifejezetten gyenge lett, lassan csordogált a játék, helyzetek nélkül. Akkor azonban minden megváltozott, amikor egy kósza Lazio-kontra közben Immobile botladozott a tizenhatoson belül, majd mielőtt végleg elvesztette volna a labdát, Isaksen elé tálalt, aki nem volt jó helyzetben, így kapóra jött neki Upamecano buta belépője. Mert a lába fájt ugyan, de annak örült, hogy a francia védő piros lapot, a Lazio pedig tizenegyest kapott.

A tizenegyest Ciro Immobile nagyon biztosan lőtte a bal alsóba. 1–0

Tíz emberrel nagy rohamokra indult a Bayern, de a támadásaiban nem volt sok fantázia, a tömörülő védőkön pedig nem sikerült átgyötörni a labdát. A hazaiak kontrákkal próbálkoztak, méghozzá nem is veszélytelenül, de a lövések nem sok veszélyt jelentettek.

A ráadásban még megpróbált egyenlíteni a német bajnok, ám helyzetbe sem került, így a Lazio taktikája vált be, előnnyel utazhat a müncheni visszavágóra. Ha ilyen teljesítményt nyújtanak, akkor ott sem lesznek esélytelenek a továbbjutásra az olaszok.

A mérkőzésről szóló részletes beharangozónkat ide kattintva lehet elolvasni.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik