Női BL: drámai meccsen, 119. percben kapott góllal esett ki az Arsenal

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.02. 08:02
null
A Wolfsburg drámai csatában ejtette ki az Arsenalt és jutott BL-döntőbe (Fotó: Getty Images)
Óriási küzdelemben, fordulatos mérkőzésen, 119. percben szerzett góllal ejtette ki az Arsenalt a Wolfsburg a női Bajnokok Ligája elődöntőjében, így a május 3-án, Eindhovenben rendezendő fináléban a német csapat lesz a Chelsea-t búcsúztató FC Barcelona ellenfele.

 

Már az elődöntő első felvonása is nagy csatát hozott, hiszen az Arsenal kétgólos hátrányból mentette 2–2-es döntetlenre a németországi mérkőzést, de a visszavágón sem unatkoztak a felek, hiszen az „ágyúsok” Stina Blackstenius góljával a 11. percben már továbbjutásra álltak.

A Wolfsburg azonban Jill Roord révén még a szünet előtt egyenlített, majd az 58. percben Alexandra Popp révén fordított is.

Bő negyedórával később viszont Jennifer Beattie révén az Arsenal is egyenlített, s miután a hajrában újabb gól már nem született, következett a kétszer 15 perces hosszabbítás.

A ráadásban sem bírtak egymással a felek, de a csereként beálló Pauline Bremer 119. percben szerzett góljával a Wolfsburg még a tizenegyespárbaj előtt kiharcolta a döntőbe jutást.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

Arsenal (angol)–Wolfsburg (német) 2–3 (1–1, 2–2, 2–2, 2–3) – hosszabbítás után
Továbbjutott: a Wolfsburg 5–4-es összesítéssel

DÖNTŐ
06.03., 16.00, Eindhoven, Phillips Stadion

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik