Dortmund: Nem kérdés, a BVB csapatbusza volt a célpont – Watzke

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.12. 08:00
null
Nem is kérdés, a BVB csapatbusza volt a célpont (Fotó: AFP)
Hans-Joachim Watzke, a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának ügyvezető igazgatója a Bildnek adott nyilatkozatában beszélt a kedd esti robbantásokról, a sokkról, s arról, milyen nehéz lesz az együttesnek túltennie magát a történteken.

 

Mint ismert, kedden 19.15 órakor három robbanás történt a Dortmund buszának közelében. A történések háttere egyelőre tisztázatlan, de a rendőrség célzott támadásként kezeli. A robbantások során Marc Bartra megsérült, a klub tájékoztatása szerint a jobb csuklóját meg kellett műteni.

Hans-Joachim Watzke elmondta, mindenkit sokkoltak a történtek.

„Bartráról egyelőre nem tudok újat mondani. Én is csak azzal vagyok tisztában, hogy jelenleg is műtik, a Monaco elleni első mérkőzésre nem lesz bevethető állapotban. Mindannyian imádkozunk érte, megdöbbentettek minket a történtek. Amin ma keresztülmentünk, teljesen új fejezetet nyitott.”

„Nehéz elhinnem, hogy véletlen robbanás lett volna, ez célzott volt. Nem is kérdés, a Borussia Dortmund csapatbusza volt a célpont” – vélekedett Watzke.

„A történtek után gyorsan összeült a válságstáb, mindenről tájékozódtunk. Azt kell mondanom, nagyon profin kezelte mindenki a szituációt – az UEFA, a rendőrség, a tűzoltóság egyaránt remekül helytállt. Extrém helyzetbe kerültünk, ám konstruktívan, okosan sikerült megoldanunk.”

„Ami a szerdai találkozót illeti, úgy vélem, a biztonság maximális, nem aggódom, hogy bármi balul sülne el. A kérdés inkább az lesz, a csapat hogyan dolgozza fel a történteket, ebben segítenünk kell a játékosoknak, akik egyébként rendkívül sok mindent átéltek és megtapasztaltak már, ám mindenkit lesokkoltak a keddi események. Tapasztalat ide vagy oda, ezeket az érzéseket nem lehet csak úgy »félrerakni«. A gárda dolgozóinak ott kell lenniük a fiúk mellett, mindenben segíteni őket – Michael Zorc (a BVB sportigazgatója – a szerk.) már reggel velük kezd, s Thomas Tuchel vezetőedzőre is nagy feladat hárul. Vissza kell térnünk a normális kerékvágásba, nincs más lehetőség.”

„A klub most némileg elszigetelődött a külvilágtól – természetesen a családtagok a játékosok mellett vannak, de a futballistáknak hamarosan már a pályán kell helytállniuk. Nagyon nehéz szituáció, maximálisan koncentrálnia szükséges mindenkinek, ez a leglényegesebb. Aztán pedig meg kell terveznünk, hogyan tovább. Egyszerűen valahogy játékra alkalmas állapotba kell kerülnünk. Herkulesi feladat előtt állunk.”

A dortmundi rendőrség keddi sajtótájékoztatóján megerősítették, hogy 19.15 órakor három robbanás történt a Dortmund buszának közelében. A történések háttere egyelőre tisztázatlan, de a rendőrség célzott támadásként kezeli.

A szóvivő azt is elmondta, a helyszínen találtak egy levelet is, ám azt egyelőre nem tudni, hogy abban mi áll, és hogy mi köze lehet a robbantáshoz.

Az angol Guardian beszámolója szerint a sajtótájékoztatón az is elhangzott, a rendőrség jelenleg is keres egy külföldi rendszámú autót, amelynek köze lehet a támadáshoz. Ezt az információt a német Bild is megerősítette, valamint hozzátették, az elkövetők valószínűleg csőbombákat használtak.

A BVB szóvivője elmondta még, hogy a csapat egyik játékosa, Sven Bender észrevett egy másik robbanást, ezt pedig azonnal jelezte a buszsofőrnek.

 

A DORTMUNDI ROBBANÁSOKRÓL ITT OLVASHAT EL MINDENT!

A Dortmund–Monaco BL-negyeddöntőt szerda 18.45-re halasztották.

BAJNOKOK LIGÁJA
Negyeddöntő, 1. mérkőzések
18.45: Borussia Dortmund–Monaco (Tv:Sport1) – élőben az NSO-n!
20.45: Bayern München–Real Madrid (Tv:M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45: Atlético Madrid–Leicester City (Tv:Sport1) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik