Ismétli magát a történelem: Övrebö is halálos fenyegetéseket kapott

Vágólapra másolva!
2009.05.07. 14:24
A jelek szerint nem jó észak-európai bíróként Chelsea–Barcelona Bajnokok Ligája-mérkőzést vezetni: Anders Frisk (2005) és Terje Hauge (2006) után most Tom Henning Övrebö játékvezető is halálos fenyegetéseket kapott. A norvég sípmestert ki kellett menekíteni a stadionból, már hazája rendőrsége felügyel a biztonságára.
Elfújta? Övrebö játékvezető halálos fenyegetéseket kapott
Fotó: Action Images
Elfújta? Övrebö játékvezető halálos fenyegetéseket kapott
Elfújta? Övrebö játékvezető halálos fenyegetéseket kapott
Fotó: Action Images
Elfújta? Övrebö játékvezető halálos fenyegetéseket kapott

KÉPGALÉRIA – CHELSEA–BARCELONA


Essientől a reményvesztett Guardiolán keresztül a papucsban őrjöngő Drogbáig: a legjobb fotók!
Továbbra is ragaszkodnak „kedvenc népszokásukhoz” a Chelsea labdarúgócsapatának fanatikusai: Anders Frisk és Terje Hauge után most Tom Henning Övrebö játékvezető kapott tőlük halálos fenyegetéseket.

A Chelsea–Barcelona BL-elődöntő visszavágót igen gyengén vezető Övrebőnek a meccs után biztonsági okból meg kellett változtatnia a szállását, majd a londoni rendőrség biztosításával kellett „kicsempészni” az országból.

„Reggel rendőri biztosítás mellett kellett kimenekíteni az országból, és ez egy labdarúgó-mérkőzés miatt. Hatalmas szégyen” – kommentálta az esetet a korábbi neves játékvezető, Graham Poll, aki a Chelsea magukról megfeledkezett játékosait is kritizálta.

Szavazás

Ön szerint Övrebö játékvezető ítéletei miatt esett ki a Chelsea?

Szavazatok száma: 8247

Igen
55 % (4553)
Nem
45 % (3694)
„Megértem a játékosok dühét, de ők is többet tehettek volna a sikerért. Több száz döntést hoz mindenki egy meccs alatt, és mindenki hibázik, például Essien is elrúghatta volna a gól előtt a labdát. A Chelsea játékosai már korábban is többször valósággal megőrültek, és fenyegették a bírót, megtanulhatnák higgadtabban kezelni a helyzetet, valamint magukba kellene nézniük. Egy esetben, még a Mourinho-érában engem is szinte meglincseltek a találkozó végén” – nyilatkozta Poll.

„Urs Meier és Anders Frisk, két remek játékvezető hasonló esetek után, halálos fenyegetések miatt hagyott fel pályafutásával, és ez most is megtörténhet. Szégyenletes” – tette hozzá.

A norvég rendőrség több tisztviselője figyel Övrebö személyes biztonságára, a játékvezetőnek az UEFA megtiltotta, hogy nyilatkozzon a mérkőzésről. A bírónak kis híján nekieső Didier Drogba és a vesztegetési vádakat hangoztató José Bosingwa szinte biztosan eltiltást kap az európai szövetségtől, és a Chelsea szurkolói is bírságra számíthatnak a Barcelona kispadjának megdobálása miatt.

A VITATOTT SZITUÁCIÓK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik