Atlétikai vb: Márton Anita nem jutott be a súlylökés döntőjébe

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.26. 11:10
null
Márton lemarad a döntőről (Fotó: Árvai Károly)
Márton Anita nem jutott be a női súlylökés döntőjébe pályafutása hetedik világbajnokságán. A magyar klasszis legjobb eredménye 17.85 méter volt, amivel végül a 20. helyen zárt.   

Délelőtt tíz óra után vette kezdetét a női súlylökés, amelynél természetesen magyar érdekeltség is volt: Márton Anita pályafutása hetedik világbajnokságán vett részt.

A Nemzeti Atlétikai Központban természetesen hatalmas ováció fogadta a vb-ezüstérmes súlylökőt.
Első kísérlete nem sikerült túl jól, 16.69 méter volt, míg a döntős szint 19.10, idénybeli legjobbja 18.40.

A második dobása 17.67 volt Mártonnak, aki a harmadik körben még jobbat lökött, 17.85, de ez is csak a 20. helyhez volt elég. A magyar klasszis így nem jutott be a döntőbe, s lehet, hogy ez volt az utolsó nagy világversenye.

„Sajnálom, hogy nem volt még három lökés. Javítottam lökésről lökésre, és szerettem volna 18 méter fölé menni. Szuper volt ilyen közönség előtt versenyezni. Nagyon sokan kijöttek szurkolni, rengeteg üzenetet kaptam az elmúlt napokban, és fantasztikus volt a szurkolók szeretete. Van még két versenyem az idényben, aztán meghozom a döntésemet a folytatásról, hiszen huszonhárom éves pályafutás van mögöttem és úgy érzem, számomra is eljött az idő, hogy másfelé tekintsek. Éppen a minap került elém a riói olimpia dobogóján készült fotó, s a többiek már rég befejezték, úgyhogy ezen elgondolkodtam. Ami a karrieremet illeti, nincs hiányérzetem, és a kislányom születése után már úgy gondoltam, minden nap ajándék számomra a sportpályán” – mondta Márton Anita az M4 Sport kamerája előtt.

8. VERSENYNAP(Tv:M4 Sport, Eurosport1)élő hírfolyam az NSO-n!
• Délelőtti program
7.00:
női maratoni(Kovács-Garami Katalin, Szabó Nóra)
10.05:tízpróba, 110 m gát
10.25:női súlylökés, selejtező (Márton Anita)
11.00:tízpróba, diszkoszvetés, A-csoport
12.05:tízpróba, diszkoszvetés, B-csoport
13.00:tízpróba, rúdugrás, A-csoport

14.00:tízpróba, rúdugrás, B-csoport

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik