Arteta: A világ legjobb csapatával játszottunk, de remekül helytálltunk

Vágólapra másolva!
2024.03.31. 20:53
Egyik edző sem lehet elégedetlen a döntetlennel (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a Manchester City és az Arsenal gól nélküli döntetlenre végzett egymással az Etihad Stadionban az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 30. fordulójának rangadóján. A Spíler Tv jóvoltából megmutatjuk, hogyan értékelte a látottakat a két szakvezető.

„Mindent megpróbáltunk, amit lehetett, de nem könnyű megnyerni ezeket a meccseket – árulta el a Manchester City menedzsere, Pep Guardiola.Elviszünk egy pontot, és megyünk tovább. Megpróbáltuk kijátszani a letámadásukat, de egyszerűen annyira jól csinálják, hogy nehéz vele mit kezdeni. Topjátékosaik vannak, remek védőik, végig koncentráltak maradtak, mély blokkban is stabilan védekeztek. Nem könnyű ez ilyenkor.”

„Nagyon szoros, kompetitív meccset játszottunk, ahogyan arra számítani lehetett – fogalmazott Mikel Arteta.A világ legjobb csapatával mérkőztünk meg, amely képes minden játékhelyzethez alkalmazkodni, stabil a védekezése és elképesztően fizikális. Ennek ellenére remekül helytálltunk, sőt, azt hiszem, jobb helyzeteket is dolgoztunk ki az ellenfélnél.”

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

ANGOL PREMIER LEAGUE
30. FORDULÓ
Manchester City–Arsenal 0–0
Manchester, Etihad Stadion. Vezette: Taylor
Manchester City: S. Ortega – Akanji, R. Dias, Aké (R. Lewis, 27.), Gvardiol – Rodri – B. Silva, De Bruyne, Kovacic (Grealish, 61.), Foden (Doku, 61.) – Haaland. Menedzser: Pep Guardiola
Arsenal: Raya – B. White, Saliba, Gabriel, Kiwior (Tomijaszu, 66.) – Ödegaard, Jorginho (Partey, 66.), Rice – Saka (Martinelli, 78.), Havertz, G. Jesus (Trossard, 72.). Menedzser: Mikel Arteta

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik