Manchester City: megkapta az engedélyt, távozhat Phillips a télen

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.11.10. 18:04
null
Fotó: AFP
Nagy reményekkel és 49 millió euróért igazolt a Manchester Cityhez a Leeds Unitedtől az angol középpályás, Kalvin Phillips, de tavaly nyár óta csak 808 percet játszott új csapatában – éppen ezért távozhat januárban.

 

Tárt karokkal várja a 27 éves védekező és középső középpályást a Juventus, Phillips megkapta az engedélyt a tárgyalásokra és a távozásra is, a Juventus sportigazgatója, Cristiano Giuntoli és jobbkeze, Giovanni Manna Londonban személyesen tárgyalt a futballista ügynökeivel, és megegyeztek egy féléves kölcsönjátékban.

A La Gazzetta dello Sport szerint Phillips is rábólintott a váltásra, a City nem szeretne sem Anglián belüli, sem a Bajnokok Ligájában jól szereplő csapatot erősíteni vele – az egyetlen gond a játékos havi félmillió eurós nettó fizetése.

Az olaszok azt szeretnék, ha a fizetést a két klub fele-fele arányban állná. Nagy szüksége van egy új középső középpályásra Torinóban, ugyanis Nicolo Fagioli (aki éppen ahhoz az ügynökséghez tartozik, mit az angol játékos) és Paul Pogba sem léphet pályára eltiltás miatt: előbbi ebben az idényben már biztosan nem vethető be, utóbbi pedig akár kétéves eltiltást is kaphat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik