PL: a Milan játékosa a Newcastle-ban folytatja – hivatalos

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.07.03. 13:52
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Newcastle United bejelentette Sandro Tonali szerződtetését.

Az AC Milanból érkező 23 éves védekező középpályás 2028-ig írt alá, és sajtóhírek szerint 70 millió euró ellenében váltott klubot.


Sandro Tonali megköszönte a „szarkáknak” a bizalmat, és alig várja már, hogy a St. James' Parkban játszhasson a szurkolóik előtt.


A védekező középpályás az elmúlt idényben hét gólpasszt osztott ki az olasz bajnokságban és övé volt a nyolcadik legtöbb kulcspassz is (62).


A transzferguru, Fabrizio Romano szerint a Bajnokok Ligájában induló Newcastle 70 millió eurót, valamint bónuszokat fizet az olasz U21-es válogatott csapatkapitányáért, ezzel ő lesz a legnagyobb összegért eladott olasz labdarúgó, valamint potenciálisan a Milan számára a legdrágábban értékesített futballista Kaká után, akit annak idején 67 millió euróért vitt el a Real Madrid. Ráadásul a Serie A-eladások tekintetében is odafért az ötödik helyre Romelu Lukaku, Paul Pogba, Gonzalo Higuaín és Zinédine Zidane mögé.

Mint múlt csütörtökön megírtuk, Eddie Howe menedzser a nyári erősítési terveket úgy határozta meg, hogy először egy védekezőbb felfogású középpályást szeretnének szerződtetni, így az első célpontjuk az U21-es Eb-n szerepelt olasz Sandro Tonali lett. A Milan játékosáról a hírek szerint 70 millió euró környékén született meg az egyezség, és a Newcastle United Transfer News beszámolója szerint ezek után a múlt héten a „szarkák” már Szoboszlai Dominikra „repültek volna rá”, csakhogy – mint arról először a The Athletic írt múlt szerdán – közben a Liverpool is akcióba lépett, és megkaparintotta a magyar válogatott játékost.

A Newcastle egyébként ezen a nyáron a szigorú gazdasági szabályozók miatt „csak” 150 millió eurót költhet, ám Tonali szerződtetésével is maradt volna pénze Szoboszlaira, de elhappolták előle.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik