Tottenham: ajtót mutattak a menedzsernek, Sherwood távozik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.13. 13:34
null
Sherwoodot a szezon végével felállították a kispadról (Fotó: Action Images)
Az angol labdarúgó Premier League 6. helyén végző Tottenham Hotspur vezetősége edzőváltásra határozta el magát: a szezon közben André Villas-Boast váltó Tim Sherwoodnak távoznia kell a menedzseri posztról.

„Tizennyolc hónapos szerződést kötöttünk, azzal a feltétellel, hogy bontási opciónk van a szezon végén. Érvényesítettük ezt az opciót” – tudatta a BBC-vel a Spurs elnöke, Daniel Levy.

Sherwood 22 bajnoki mérkőzésen irányította a Tottenhamet, 59 százalékos győzelmi mutatót hozott a csapattal – ez a legjobb mutató a Premier League-korszakban a Spurs menedzserei közül. Ennek ellenére a legtöbben csak ideiglenes megoldásnak tekintették, Sherwood maga is bevallotta: „óraadó tanárnak” érezte magát, mivel a játékosügynököktől rendre az az információ jött vissza a Spurs-futballisták felé, hogy a menedzser nem marad a következő szezonra. Ez végül be is következett – Sherwood utolsó bajnokija az Aston Villa elleni mérkőzés volt a Spurs kispadján.

A kispadra a két legnagyobb esélyes a Southamptonnal remekül szereplő Mauricio Pochettino, illetve az Ajax szakvezetője, Frank de Boer.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik