Angolkór: továbbra is Ronaldo jelenti a fő témát a szigetországban

Vágólapra másolva!
2008.07.21. 14:19
Az európai átigazolási piac történéseivel foglalkozó sorozatunkban minden héten összefoglaljuk a topligákban történt átigazolásokat. Sorozatunk második hetének első részében a Premier League eseményeivel foglalkozunk. Angliában az elmúlt héten is Cristiano Ronaldo lehetséges átigazolása tartotta lázban a sportsajtót, míg számunkra Halmosi Péter Hull Cityhez szerződése volt a hét legfontosabb történése.
Cristiano Ronaldót nem unja az angol sajtó, az elmúlt héten is is ő jelentette a fő témát
Fotó: Action Images (archív)
Cristiano Ronaldót nem unja az angol sajtó, az elmúlt héten is is ő jelentette a fő témát
Cristiano Ronaldót nem unja az angol sajtó, az elmúlt héten is is ő jelentette a fő témát
Fotó: Action Images (archív)
Cristiano Ronaldót nem unja az angol sajtó, az elmúlt héten is is ő jelentette a fő témát

A címvédő Manchester Unitednél alighanem lemondanak a sérüléssel bajlódó Luis Saháról, és – bár nemrégiben az angol médiával egyetemben már kész tényként kezeltük – egyelőre csúszik Dimitar Berbatov leigazolása, de mindez eltörpül amellett, hogy Cristiano Ronaldo a Real Madridhoz szeretne távozni, és eme vágyának többször is hangot adott. A műtéte után odahaza lábadozó portugál klasszishoz hiába járult Canossa-járásra Alex Ferguson, feladva lovagi címe és életműve adta büszkeségét, az aranycipős kijelentette: még nem döntött sorsáról.

RONALDO: CSAK ISTEN TUDJA, MIT HOZ A JÖVŐ

Bár Sir Alex optimista, a szabadságát Amerikában töltő C. Ronaldo legutóbbi nyilatkozata nem támasztotta alá az ősz mester derűlátását.
„Több százszor megkérdeztek már a Realról – árulta el a portugál csillag az ESPN-nek. – Megyek vagy maradok? Csak a jóisten tudja, én nem mondok többé erről semmit. A nagy játékosokat mindig csábítják a nagy klubot, ez természetes! Egyszerűen csak boldog akarok lenni, függetlenül attól, hogy hol játszom. Nem félem a jövőt, pihentetem testem-lelkem - hogy hol folytatom, úgyis Istentől függ, nem tőlem.”
A MU klubigazgatója, David Gill a maga módján elébe ment az eseményeknek: kijelentette, hogy az alig másfél éve szerződést hosszabbító Ronaldo semmiképpen sem fog magasabb fizetést kicsikarni tőlük.
Akár távozik (Ferguson egyébként biztos benne, hogy vezérlő csillaga marad a MU-ban), akár nem, sem a vezetőkkel, sem társaival, sem a szurkolókkal nem lesz már egy ilyen kijelentés után olyan a viszonya, mint tavasszal – valami végleg eltörött az Old Traffordon… Ha végre pont kerül a Kalevalánál immáron csak pár karakterrel rövidebb Ronaldo-saga végére, az érte befolyó körülbelül százmillió euróból azért meg lehet erősíteni a keretet, azonban nyilvánvaló, hogy jelenleg nincs a futballpiacon hozzá fogható klasszis szélső.

A Chelsea-nél Peter Kenyon ügyvezető igazgató kijelentette Frank Lampard biztosan marad Londonban, ugyanakkor az is biztosnak tűnik, hogy a brazil Robinho nem lesz a kékek játékosa, mert meghosszabbítja a szerződését Madridban. Hétfői hír, hogy a PSG bejelentette, szerződtette a Chelsea-ből Claude Makelelét, míg Julio Belletti a Benficával tárgyal. Az új menedzser, Luis Felipe Scolari bejelentkezett a Falkirknél a fiatal Scott Arfieldért, akire a MU is felfigyelt, majd meghosszabbította Wayne Bridge szerződését egészen 2012-ig.

Az Arsenal az elmúlt egy hétben, eladta a világbajnok szűrőt, Gilberto Silvát a Panathinaikosznak és Alekszandr Hlebet a Barcelonának. Az értük befolyó 17.5 millió euróból minden bizonnyal futja majd erősítésre: Charles N'Zogbia, Falcao, Thiago Neves, Xabi Alonso és Niko Kranjcar neve is felmerült a lapokban, mint akikre Arsene Wenger kivetette hálóját. Tomas Rosicky ugyan nem épül fel a bajnoki rajtra. Jó hír viszont az ágyúsok számára, hogy Emmanuel Adebayor marad a klubnál. Az Osasunától visszatért Carlos Vela megkapta a munkavállalási engedélyt, és egy 17 esztendős francia üstökös, Francis Coquelin is Londonba került.

A Liverpool eladta cserekapusát, Scott Carsont a WBA-nak négymillió euróért, ám Gulácsi Péter így sem kerülhet fel a nagyok közé. Sajtóhírek szerint a vörösök megszerezhetik a Barcelonától Samuel Eto’ót, és ez rossz hír Robbie Keane számára, akit szintén összeboronáltak a Poollal. Két, biztosnak vélt igazolás viszont tovább húzódik: Gareth Barry még mindig a Villa, Xabi Alonso pedig a Liverpool tagja.

Az Aston Villa Dél-Amerikából erősített, a Blackburn megszerezte Robbie Fowlert, az Everton mégsem adja el Andy van der Meydét, a Manchester City lemaradt Ronaldinhóról, de Tal Ben Haimmal, Lucas Neill-lel, David Bentleyvel és Diego Militóval kárpótolnák magukat.

A West Ham United két alapemberét is értékesítette a Fulhamnek, de megszerezte a magyar U-19-es válogatott Bajner Bálintot a Liberty Aradtól; a Tottenham továbbra is variál Dimitar Berbatov árán (annak ellenére, hogy korábban már tényként közölte az angol sajtó, hogy a csatár Manchesterbe szerződik), és közben leigazoltak egy 15 esztendős ígéretet a Crystaltól, egy bizonyos John Bostockot – nem kevés hercehurca után több mint 800 ezer eurót adtak érte! Ha pedig Berbatov távozik (idő kérdése), az orosz gól(helyzet)gyáros, Roman Pavljucsenko pótolhatja őt.

Az átigazolási idényben eddig erősen vesztésre álló Wigan és a West Bromwich végre elkezdte csipkedni magát, a kiválóan erősítő Hull City pedig 2.5 millió eurót sem sajnált Halmosi Péterért.

Kedden olvashatják sorozatunk hetedik részét, amelyben a Serie A játékosmozgásai kerülnek terítékre.

JÖTTEK-MENTEK

Manchester United
Érkezett: Manucho (Panathinaikosz - kölcsönből vissza), Fraizer Campbell (Hull City - kölcsönből vissza)
Távozott: Kieran Lee (Oldham, ingyen), Gerard Piqué (Barcelona, 5.000.000), Tom Heaton (Cardiff City - kölcsönbe, ingyen), Michael Barnes, Sean Evans, Ritchie Jones, Michael Lea (szerződésüket felbontották)
Chelsea
Érkezett: Alcides (PSV Eindhoven - kölcsönből vissza), Khalid Boulahrouz (Sevilla - kölcsönből vissza), Bosingwa (FC Porto, 20.500.000), Deco (Barcelona, 10.000.000), Szlobodan Rajkovics (PSV Eindhoven - kölcsönből vissza)
Távozott: Jimmy Smith (Sheffield Wednesday - kölcsönbe, ingyen), Ben Sahar (Portsmouth - kölcsönbe, ingyen), Szlobodan Rajkovics (Enschede - kölcsönbe), Steve Sidwell (Aston Villa, 6.300.000), Ryan Bertrand (Norwich - kölcsönbe), Harry Worley (Leicester - ingyen), Claude Makelele (PSG)
Arsenal
Érkezett: Aaron Ramsey (Cardiff City, 6.400.000), Samir Nasri (Marseille, 16.000.000), Matthew Connolly (Colchester - kölcsönből vissza), Carlos Vela (Osasuna - kölcsönből vissza), Francis Coquelin (Stade Laval)
Távozott: Jens Lehmann (VfB Stuttgart, ingyen), Mathieu Flamini (Milan, ingyen), Kerrea Gilbert (Leicester City - kölcsönbe, ingyen), Alekszandr Hleb (Barcelona, 15.000.000), Gilberto Silva (Panathinaikosz, 2.500.000)
Liverpool
Érkezett: Besian Idrizaj (FC Wacker - kölcsönből vissza), Martin Hansen (Liverpool tartalék), Jordy Brouwer (Liverpool tartalék), Diego Cavalieri (Palmeiras, 4.400.000, Andrea Dossena (Udinese, 9.000.000), Nikola Saric (Herfölge BK, 600.000), Philipp Degen (Borussia Dortmund, ingyen), Javier Mascherano (Corinthians, 22.500.000)
Távozott: Harry Kewell (Galatasaray, ingyen), John Arne Riise (Roma, 5.000.000), Paul Anderson (Nottingham - kölcsönbe, ingyen), Anthony Le Tallec (Le Mans, 1.500.000), Peter Crouch (Portsmouth, 13.700.000), Danny Guthrie (Newcastle, 4.300.000), Scott Carson (West Bromwich, 4.000.000), Adam Hammill (Blackpool – kölcsönbe), Robbie Threlfall (Hereford – kölcsönbe), Besian Idrizaj (szerződését felbontották)
Everton
Érkezett: Steven Pienaar (Borussia Dortmund, 2.750.000), Lukas Jutkiewicz (Plymouth – kölcsönből vissza)
Távozott: Manuel Fernandes (Valencia - kölcsönből vissza), Stefan Wessels (VfL Osnabrück, ingyen), Bjarni Vidarsson (szerződése lejárt), Lee Carsley (Birmingham, ingyen), Patrick Boyle (szerződése lejárt), Thomas Gravesen (Celtic - kölcsönből vissza)
Aston Villa
Érkezett: Curtis Davies (West Bromwich, 10.000.000), Steve Sidwell (Chelsea, 6.300.000), Brad Guzan (CD Chivas, 1.000.000)
Távozott: Olof Mellberg (Juventus, ingyen), Patrik Berger (Sparta Praga, ingyen), Thomas Sörensen (szerződése lejárt), Luke Moore (West Bromwich, 3.700.000)
Blackburn Rovers
Érkezett: Robbie Fowler (Cardiff City)
Távozott: Stéphane Henchoz (szerződése lejárt), Bruno Berner (szerződése lejárt), Raffaele De Vita (Livingston FC)
Portsmouth
Érkezett: Djimi Traoré (Rennes - kölcsönből vissza), Glen Little (Reading, ingyen), Ben Sahar (Chelsea - kölcsönbe, ingyen), Peter Crouch (Liverpool, 13.700.000), Asmir Begovic (Yeovil - kölcsönből vissza)
Távozott: Adda Dzseziri (szerződése lejárt), Richard Duffy (szerződése lejárt), Milan Baros (Lyon - kölcsönből vissza)
Manchester City
Érkezett: Rolando Bianchi (Lazio - kölcsönből vissza), Bernardo Corradi (FC Parma - kölcsönből vissza), Jo (CSZKA Moszkva, 24.000.000), Georgiosz Szamarasz (Celtic - kölcsönből vissza), Shaleum Logan (Grimsby - kölcsönből vissza)
Távozott: Ashley Grimes (FC Millwall, 75.000), Sun Jihai (Sheffield United, ingyen), Geovanni (Hull City, ingyen), Emile Mpenza (szerződése lejárt), Matthew Mills (Doncaster Rovers, 400.000), Andreas Isaksson (PSV Eindhoven), Nery Castillo (Sahtar Donyeck - kölcsönből vissza), Filippo Mancini (Inter - kölcsönből vissza), Kelvin Etuhu (Leicester - kölcsönből vissza), Georgiosz Szamarasz (Celtic)
Érkezett: Bajner Bálint (Liberty Arad)
Távozott: Zavon Hines (Chesterfield - kölcsönbe), John Paintsil (Fulham, 3.800.000), Bobby Zamora (Fulham, 4.100.000)
Tottenham Hotspur
Érkezett: Gomes (PSV Eindhoven, 12.000.000), Luka Modric (Dinamo Zagreb, 21.000.000), Giovani dos Santos (FC Barcelona, 6.000.000), Paul Stalteri (Fulham - kölcsönből vissza), John Bostock (Crystal Palace, 880.000)
Távozott: Radek Cerny (Queens, ingyen), Tommy Forecast (FC Southampton, 400.000), Leigh Mills (Brentford FC - kölcsönbe, ingyen), Joe Martin (Blackpool), Jake Livermore (Crewe – kölcsönbe)
Newcastle United
Érkezett: Jonás Gutiérrez (Mallorca), Danny Guthrie (Liverpool, 4.300.000)
Távozott: Peter Ramage (Queens, ingyen), Stephen Carr (szerződése lejárt), Lamine Diatta (szerződése lejárt), James Troisi (szerződése lejárt), Emre (Fenerbahce, 4.500.000), David Rozehnal (Lazio, 3.000.000)
Middlesbrough
Érkezett: Marvin Emnes (Sparta Praga, 4.000.000), Jason Steele (Middlesbrough U19), Didier Digard (PSG, 5.000.000)
Távozott: Gaizka Mendieta (visszavonult), Fábio Rochemback (Sporting Lisszabon, ingyen), Dong Gook Lee (szerződése lejárt), Mark Schwarzer (Fulham, ingyen), George Boateng (Hull City, 1.260.000), Steve Thompson (Port Vale)
Wigan Athletic
Érkezett: Daniel De Ridder (Birmingham, ingyen), Olivier Kapo (Birmingham, 4.400.000), Amr Zaky (Zamalek Kairo – kölcsönbe, 1.200.000)
Távozott: Julius Aghahowa (Kayserispor, 1.000.000), Josip Skoko (szerződése lejárt), Andrew Webster (Glasgow Rangers), René-Salomon Olembé (Kayserispor, ingyen), Andreas Granqvist (FC Gröningen, 1.000.000), Peter Moore (szerződése lejárt), Marcus Bent (Charlton - kölcsönből vissza)
Sunderland
Érkezett:
Távozott: Stephen Wright (szerződése lejárt), Jack Pelter (szerződése lejárt), Stanislav Varga (szerződése lejárt), Andy Cole (Nottingham Forest, ingyen), Jake Richardson (szerződése lejárt), Billy Dennehy (szerződése lejárt), Ian Harte (FC Watford, ingyen), Greg Halford (Sheffield United - kölcsönbe, ingyen), Arnau Riera (Falkirk FC - kölcsönbe)
Bolton Wanderers
Érkezett: Fabrice Muamba (Birmingham, 6.400.000), Johan Elmander (FC Toulouse, 12.600.000 és Daniel Braaten játékjoga), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers tartalék)
Távozott: Iván Campo (szerződése lejárt), Sztilianosz Jannakopulosz (szerződése lejárt), Gary Speed (visszavonult), Andranik Tejmurjan (Fulham, ingyen), Daniel Braaten (FC Toulouse)
Fulham
Érkezett: David Stockdale (Darlington FC), Mark Schwarzer (Middlesbrough, ingyen), Gera Zoltán (West Bromwich, ingyen), Andranik Tejmurjan (Bolton, ingyen), Toni Kallio (Young Boys), John Paintsil (West Ham, 3.800.000), Bobby Zamora (West Ham, 4.100.000), Nathan Ashton (Crystal Palace – kölcsönből vissza)
Távozott: Björn Runström (Odense, ingyen), Anthony Warner (Hull City), Kasey Keller (szerződése lejárt), Carlos Bocanegra (Stade Rennes, ingyen), Jari Litmanen (visszavonult), Michael Timlin (Swindon Town - kölcsönbe), Ian Pearce (szerződése lejárt), Ismael Ehui (szerződése lejárt), Simon Elliott (szerződése lejárt), Philippe Christanval (szerződése lejárt), Brian McBride (Toronto FC), Elliot Omozusi (Norwich City - kölcsönbe), Ricardo Batista (Sporting Lisszabon, 150.000), Dejan Stefanovic (Norwich City), David Stockdale (Darlington), Paul Stalteri (Tottenham - kölcsönből vissza)
West Bromwich Albion
Érkezett: Graeme Dorrans (Livingston FC, 150.000), Do-Heon Kim (Seongnam Ilhwa, 720.000), Gianni Zuiverloon (Heerenveen, 4.000.000), Neil Clement (Hull City - kölcsönből vissza), Luke Moore (Aston Villa, 3.700.000), Scott Carson (Liverpool, 4.000.000), Marek Cech (FC Porto, 1.800.000)
Távozott: Gera Zoltán (Fulham, ingyen), Martin Albrechtsen (Derby, ingyen), Kevin Phillips (Birmingham, ingyen), Curtis Davies (Aston Villa, 10.000.000), Ronnie Wallwork (szerződése lejárt)
Stoke City
Érkezett: Dave Kitson (Reading, 7.000.000)
Távozott: Russell Hoult (Notts County, ingyen), Robert Garrett (szerződése lejárt), Marlon Broomes (Blackpool, ingyen), Dominic Matteo (szerződése lejárt)
Hull City
Érkezett: Bernard Mendy (PSG, ingyen), Geovanni (Manchester City, ingyen), George Boateng (Middlesbrough, 1.200.000), Craig Fagan (Derby, 940.000), Halmosi Péter (Plymouth Argyle, 2.500.000), Tony Warner (Fulham – ingyen)
Távozott: Jay-Jay Okocha (visszavonult), Ben Wilkinson (York City, ingyen), David Livermore (Brighton, ingyen), Henrik Pedersen (szerződését felbontották), Neil Clement (West Bromwich - kölcsönből vissza), Fraizer Campbell (Manchester United - kölcsönből vissza), Frank Belt (szerződése lejárt), Brewster Frizzell (szerződése lejárt), Stuart Elliott (Doncaster Rovers - ingyen)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik