Claudio Pizarro ősztől a Chelsea csapatát fogja erősíteni

Vágólapra másolva!
2007.06.01. 20:40
A Bayern München és a Chelsea csapata is megerősítette, hogy Claudio Pizarro a következő szezontól a londoni klubot erősíti. A támadó szerződése lejárt a bajoroknál, új csapatánál három plusz egy évre írt alá.
Claudio Pizarro és Roy Makaay: elválnak útjaik
Claudio Pizarro és Roy Makaay: elválnak útjaik
Claudio Pizarro és Roy Makaay: elválnak útjaik
Claudio Pizarro és Roy Makaay: elválnak útjaik

A 28 éves futballistáért nem kellett fizetnie a Chelsea-nek, mivel az nem hosszabbította meg Münchenben a lejáró szerződését.

José Mourinho, a londoniak szakvezetője már korábban nyilvánosságra hozta, hogy szüksége lesz egy csatárra Didier Drogba és Salomon Kalou januári Afrika-kupa-kötelezettségei miatt. A portugál szakember elsősorban Hernan Crespót szerette volna visszarendelni, de az argentin futballista inkább Milánóban maradna.

Pizarrót egyébként a Wolfsburg is szívesen vitte volna, de ő inkább a Chelsea-t választotta. A támadó 2001-ben került a Bayern Münchenhez, előtt két évig a Werder Bremen játékosa volt.

A perui futballista jó teljesítményt nyújtott a Bayernnál, hiszen 229 mérkőzésen 97 gólt szerzett. Egyébként ő a harmadik játékos, akit ingyen szerződtetnek a londoniak: Steve Sidwell a Readingtől, a brazil Alex pedig a PSV Eindhoventől érkezik, utóbbi kölcsönből tér vissza.

„Nagyon fontos számomra, hogy trófeákat nyerjek, és erre itt megvan a lehetőség” – nyilatkozta Pizarro a Chelsea TV-nek. – „A legfontosabb a Bajnokok Ligája. Jó a csapat, jó az edző, esélyünk van rá, hogy nyerjünk.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik