Csalást emleget a WASPS edzője, élet-halál harc a kiesés ellen

Velkovics VilmosVelkovics Vilmos
Vágólapra másolva!
2007.04.26. 17:33
„Kigolyóznak minket a rájátszásból!" – így dühöngött Ian McGeechan, a London WASPS edzője és intézkedéseket sürget. A történet lényege, hogy a Premiership utolsó fordulója előtt a Bristol az ötödik, a WASPS pedig a rájátszást jelentő negyedik helyen állt. Kedden azonban egy halasztott mérkőzést játszott a Bristol az élen álló, sokkal esélyesebb, jó formában lévő Leicester ellen.
Több szempontból is izgalmasnak ígérkezik a Premiership utolsó fordulója
Több szempontból is izgalmasnak ígérkezik a Premiership utolsó fordulója
Több szempontból is izgalmasnak ígérkezik a Premiership utolsó fordulója
Több szempontból is izgalmasnak ígérkezik a Premiership utolsó fordulója
A Tigrisek azonban egy erősen tartalékos, amolyan 'B' csapatot küldtek fel a pályára. Ennek megfelelően a Bristol könnyűszerrel, 30-16 arányban legyőzte őket. Sőt, még egy bónuszpontot is begyűjtött! Így azonnal kettőt ugrott a tabellán és a harmadik helyre rukkolt elő. A WASPS pedig a rájátszást jelentő negyedik helyről az ötödikre esett vissza.

A WASPS edzője, Ian McGeechan természetesen azonnal csalást kiáltott. Gyanúsnak találja, hogy decemberben ennek éppen a fordítottja történt: akkor a tartalékos Bristol 'adott' át öt pontot a Leicesternek!

McGeechan természetesen nekiesett a liga vezetőinek és követelte, hogy minden csapat minden meccsére a lehető legjobb összeállításával álljon fel. Valószínűleg maga is érzi a követelés furcsaságát, mert azonnal hozzátette: persze, nem ártott volna az alapszakaszban több pontot szerezni, és akkor nem most kellene osztozkodni.

A bajnokság utolsó fordulója így pedig sokesélyes lett: a harmadik Bristol az első Gloucester ellen játszik. Nekik egy döntetlen is elég, és mindkét együttes bent van a rájátszásban. A WASPS viszont éppen a második Leicester ellen lép pályára. A Tigriseknek minden mindegy, ők valószínűleg ismét pihentetik a sztárokat. Ha a Darazsak nyernek, és a negyedik helyen álló Saracens kikap, akkor a WASPS rájátszásba jutott. De csak akkor. A mérkőzés mérgesnek ígérkezik, hiszen a londoni csapat meglehetősen morcos a kis trükközés miatt…

A Saracens ugyan a 11. helyen álló Worcesterrel játszik, de a Worcesternek minden pontra szüksége van, ha el akarja kerülni a kiesést. A kiesési elleni élet-halál harc ugyanis legalább ennyire megviseli a két sereghajtó idegrendszerét. A Worcester a Saracens csapatával idegenben játszik, vele egyidőben a Northamtpon Saints a London Irish-al hazai pályán. Warriors pontaránya messze jobb mint vetélytársáé. Vagyis ha megverik a Szaracénokat, akkor a Northamptonnak kizárólag egy nagyarányú győzelem felelhet meg, amiért egy bónusz pontot is kapnak.

A Saracanes számára ez a győzelem most ezért lett nagyon fontos, hogy rájátszásban maradhassanak. A London Irishnak ez a meccs se nem oszt, se nem szoroz. Vagyis valószínűleg a fiatalokat küldik majd pályára. Márpedig ha kikap a Worcester akkor bármilyen ici-pici győzelem benntartja a Northamptont a bajnokságban.

Április 28-án mindkét mérkőzés angol idő szerint délután három órakor kezdődik. Kilencven perccel később kiderül melyik csapat lehet a Premiership utolsó kiesője. Jövőre ugyanis a Premiership átalakul zárt professzionális bajnoksággá, hasonlóan az amerikaifocihoz.

AZ ÁLLÁS:
1. Gloucester Rugby 66
2. Leicester Tigers 66
3. Bristol Rugby 64
4. Saracens 63
5. London Wasps 61
6. London Irish 52
7. NEC Harlequins 46
8. Newcastle Falcons 44
9. Sale Sharks 42
10. Bath Rugby 41
11. Worcester Warriors 30
12. Northampton Saints 29
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik