Az Eger nyert, a III. kerület kikapott a női vízilabda Eurokupa selejtezőjében

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2024.10.25. 18:36
Fotó: tve1887.hu
A csütörtöki győzelmét követően pénteken vereséget szenvedett a III. Kerületi TVE csapata a női vízilabda Eurokupa görögországi selejtezőtornáján, Glifadában, ahol az Eger szoros mérkőzésen nyert a kapus Gangl Edinát foglalkoztató Panioniosz ellen.

A tengerben edzettek, majd naplementében játszottak csapataink a női Eurokupa selejtezőjének második napján. Érdemes lenne petíciót indítani, hogy minél több nemzetközi tornát rendezzenek Athén külvárosában, Glifadában, a helyi uszoda kulisszáival ugyanis egyszerűen nem lehet betelni.

Az Egernek még szoknia kell a környezetet, elvégre péntek este ugrott vízbe először Görögországban, ráadásul rögtön egy hazai együttes, a Panioniosz ellen. Talán a helyismeret is közrejátszott abban, hogy jobban kezdett a rivális, de ezen a mérkőzésen egyik csapatnak sem volt ledolgozhatatlan a kétgólos hátrány, felváltva vezettek a felek. A második negyedben az Eger, a harmadikban megint a Panioniosz lépett el kettővel, ám a slusszpoén még hátravolt: a hatgólos Szellák Csenge vezérletével sorozatban négy gólt lőttek a hevesiek. A ritmusváltásra nem tudtak reagálni a görögök, Sike József csapata 11–10-es győzelemmel rajtolt.

A III. Kerületből érezhetően sokat kivett, hogy a keddi bajnokija és az utazás után csütörtök este szétlövésbe torkolló mérkőzést játszott, a hazai medencében játszó Glifada végig vezetve 14–5-re győzte le az óbudaiakat. A továbbjutásról viszont nem kell lemondania Lukács Dénes együttesének, amely szombaton két mérkőzést is játszik, az Eger elleni magyar rangadót követően este a francia Nancyval találkozik.

NŐI VÍZILABDA EUROKUPA, SELEJTEZŐKÖR
A-CSOPORT (Glifada)
DIGI-EGER–Panioniosz (görög) 11–10 (2–2, 3–3, 3–3, 3–2)
G: Szellák 6, Pogonyi 3, Borsi, Horváth Zs., ill. Arima 5, Bicaku, Ludi, Sztavridu, Papadopulu, Papanasztasziu
Glifada (görög)–III. KERÜLETI TVE 14–5 (4–2, 3–1, 3–1, 4–1)
G: Turner 6, Corcakaki, Grigoropulu 2-2, Gila, Kanellopulu, Ludi, P. Ninu, ill. Török D. 3, Kiss P., Ráski

Az állás: 1. Glifada 6 pont (2 mérkőzés), 2. Eger 3 (1), 3. III. Kerület 2 (2), 4. Panioniosz 1 (2), 5. Nancy (francia) 0 (1)

Csütörtökön játszották
III. Kerületi TVE–Panioniosz GSS 17–14 – ötméteresekkel

Szombaton játsszák
 9.00: DIGI Eger–III. Kerületi TVE
17.00: DIGI Eger–ANO Glifada 
19.00: III. Kerületi TVE–Grand Nancy AC (francia)

Vasárnap játsszák
 9.00: DIGI Eger–Grand Nancy AC

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik